Nogomet

Osječanke potopile makedonski Dragon u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvakinja

Jan Šneler • utorak, 07.08.2018.
Osječanke potopile makedonski Dragon u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvakinja
Foto: Hrvoje Knežević

U Osijeku, na Gradskom vrtu, nogometašice Osijeka uvjerljivo su slavile protiv makedonskog Dragona i očekivano pobjedom krenule u novi kvalifikacijski ciklus...

Večeras je u Osijeku odigrano prvo kolo skupine 10 kvalifikacija za Ligu prvakinja. Kao što se i očekivalo, Osječanke su bez ikakvih problema slavili protiv makedonskog Dragona s 13:0 te su spremne za nastavak natjecanja. U ranijem ogledu, norveški Avaldsnes svladao je portugalski Sporting s 3:2.

Osijek je bio bolji tijekom cijelog susreta koji je podsjećao na onaj od prije dvije godine kada su Osječanke slavile s 14:1. Ništa drugačije nije bilo niti danas o čemu dovoljno govori statistika o čak 53 udaraca na gol Makedonki, dok gošće iz Dragona nisu uputile niti jedan šut na gol Suzane Žigante.

Već nakon osam minuta Osijek je vodio s 1:0, a prvi pogodak postigla je Mateja Andrlić. Svega dvije minute kasnije, vodstvo je povećala Maja Joščak koja je zabila i za 3:0 u 45. minuti. Utakmica je produžena na čak 11 minuta nadoknade, a Osječanke su to iskoristile da još dva puta dođu do gola.

Nakon što su s 5:0 otišle na odmor, Osječanke su još motiviranije izašle u nastavak. U razdoblju od 49. do 58. minute, Osijek je zabio još pet pogodaka. Do hat tricka je došla Lorena Balić, a pridružili su joj se Andrlić i Izabela Lojna. Do kraja susreta, Osječanke su još tri puta postizale pogodak te na radost svih navijača uspješno otvorile natjecanje.

Iako je teško očekivati da ŽNK Osijek prođe u Ligu prvaka, činjenica da se utakmice igraju na domaćem terenu trebale bi privući publiku koja će podržati domaće nogometašice. Nakon ovakve dominantne predstave, podršku su svakako zaslužile.

Liga prvakinja, kvalifikacije, 1. kolo:
ŽNK Osijek (Hrvatska) - Dragon (Makedonija) 13:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!