Vodeni sportovi

Polovičan uspjeh hrvatskih plivača, Blašković u polufinalu na 50 metara slobodno

Jan Šneler • srijeda, 08.08.2018.
Polovičan uspjeh hrvatskih plivača, Blašković u polufinalu na 50 metara slobodno
Foto: EPA

U današnjim kvalifikacijskim utrkama za polufinale na 50 metara slobodno, jedini uspješan bio je Bruno Blašković koji se kao trećeplasirani u svojoj skupini probio u polufinale...

U Glasgowu, u ranim jutarnjim satima trojica hrvatskih plivača nastupila su u kvalifikacijskim skupinama za polufinale na 50 metara slobodno.

Prvi je krenuo Nikola Miljenić u četvrtoj kvalifikacijskoj skupini. Nije dobro krenuo hrvatski plivač i od početka je bilo vidljivo da rezultatski neće biti najbolje. Završio je kao pretposljednji s vremenom 23.21, odnosno s 32 stotinke zaostatka za pobjednikom Isakom Eliassonom.

Kasnije su u sljedećoj kvalifikacijskoj skupini nastupili Bruno Blašković i Mislav Sever. Njihova konkurencija je bila puno bolja, što je bilo i vidljivo po rezultatima. Blašković je kao trećeplasirani imao 22.50, no ipak je uspio kao posljednji ući u polufinale. S druge strane, Sever je došao do cilja s vremenom 22.86, što je za tri stotinke bolje od Šveđanina koji je slavio u Miljenićevoj utrci.

Polufinala su na rasporedu danas u poslijepodnevnim satima, a mi se nadamo kako će Blašković kao i u utrci na 100 metara slobodno, ući u finale.

Europsko prvenstvo u plivanju, 50 m slobodno (m), kvalifikacije:

Skupina 4
9. Nikola Miljenić (HRV) 23.21

Skupina 5
3. Bruno Blašković (HRV) 22.50 Q
6. Mislav Sever (HRV) 22.86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!