Vodeni sportovi

Bruno Blašković sjajnim rezultatom do desetog mjesta na 50 slobodno

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.08.2018.
Bruno Blašković sjajnim rezultatom do desetog mjesta na 50 slobodno
Foto: EPA

Mladi hrvatski plivač Bruno Blašković nije uspio ući u finale utrke na 50 slobodno. Blašković unatoč tome može biti itekako zadovoljan jer je isplivao sjajnu utrku i svoj najbolji rezultat...

Iako su uoči odlaska u Glasgow hrvatski plivači ispraćeni s dosta pesimizma, finala su proglašena gotovo nemogućom misijom, a i po pitanju polufinala nije bilo velikih najava.

Bruno Blašković jedan je od onih koji su nadmašili očekivanja, u svim disciplinama došao je najmanje do polufinala, a nastup je zaokružio odlično odrađenom utrkom na 50 slobodno.

Nakon što je jutros ušao u polufinale s 22.50, u polufinalu je bio još brži i na kraju su ga samo dvije stotinke dijelile od rasplivavanja za ulazak u finale i samo četiri stotinke od izravnog ulaska u finale.

Blašković je isplivao svoj najbolji rezultat s 22.06, isto vrijeme imao je i dobro poznati Talijan Luca Dotto, no to im je bilo dovoljno samo za diobu desetog mjesta.

Najbrže vrijeme polufinala ostvario je Britanac Benjamin Proud koji je isplivao fantastičnih 21.11 što je novi rekord europskih prvenstava.

Pred hrvatskim plivačima u Glasgowu je još samo jedan nastup i to u kvalifikacijama u štafeti 4×100 mješovito gdje će se boriti za ulazak u finale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!