Nogomet

Kopić bez Nižića, vraća se Posavec: "Svjestan sam da će biti zahtjevno"

Branimir Korać • srijeda, 08.08.2018.
Kopić bez Nižića, vraća se Posavec: "Svjestan sam da će biti zahtjevno"
Foto: FaH

Hajduk u četvrtak u sklopu trećeg pretkola Europske lige na Poljudu dočekuje Steauu, a niti u ovom susretu neće biti Zorana Nižića...

Nakon Slavije iz Sofije na redu je Steaua. Rumunjski velikan eliminirao je u drugom pretkolu Rudar iz Velenja i to s dvije glatke pobjede.

"Nakon dvije pobjede protiv Slavije, očekuje nas Steaua. Imamo puno informacija o njoj i svjesni smo da nas očekuje momčad koja ima kvalitetu i velik napadački potencijal. Riječ je o momčadi koja inzistira na igri i ima dosta dobrih strana, ali i nekih mana koje ćemo pokušati iskoristiti. Imamo najmanje 180 minuta ispred sebe i vjerujem da ćemo odigrati dobro i ostvariti kvalitetan rezultat", kaže Željko Kopić.

Problema u kadru ima, a ponovno u konkurenciji nije kapetan Zoran Nižić.

"Nakon ozljede u konkurenciju se vraća Josip Posavec, oporavio se i Palaversa koji je odradio i jučerašnji trening tako da će obojica konkurirati za nastup. S nama više nije Toma Bašić kojem zahvaljujem na doprinosu klubu i želim mu puno uspjeha. Pod upitnikom je Said koji je protiv Lokomotive osjetio problem s mišićem, nema Beširovića, Duke, Jaira, Nižića. Vjerujem da će ostali biti spremni."

"Nižić je rekao da se ne osjeća spremnim za utakmicu i u ovom trenutku je maksimalan fokus na onima koji su na dispoziciji. Futacs već malo konkretnije trenira s momčadi."

Hajduk u posljednjim susretima nije izgledao dobro, a svjestan je toga i Kopić.

"Svjesni smo stvari koje su bile dobre, ali i onih koje su bile loše. Analizirali smo utakmicu protiv Lokomotive, vidjeli smo probleme koji nam se događaju u zadnje vrijeme da smo dosta sterilni u završnici i da nam treba kvalitetniji protok lopte. Dosta igrača se promijenili i dosta je onih koji su nam se naknadno priključili i nisu u optimalnom stanju. No kroz analizu smo vidjeli da je Lokomotiva imala jedan jedini udarac u okvir našeg gola i da smo mi bili ti koji smo htjeli igrati i koji smo dominirali, ali nedostaje nam konkretnosti. Svjestan sam stanja na terenu i onoga što treba biti bolje."

Priliku bi mogli dobiti i mladi Šego i Delić kojima Kopić zasad dozira minutažu.

"Šego i Delić su u konkurenciji. Jasno sam naznačio od početka priprema da nam je cilj da mladi igrači igraju. Sigurno je da treba procijeniti kada ih treba uvesti u prvih 11, a kada ući s klupe. Na njih računam i za sutra i u narednim utakmicama"

U svrhu mobilizacije za ovaj susret, jučer su s momčadi i stožerom sastanak održali predsjednik i sportski direktor.

"Atmosfera je nogometna. Ima onih koji jedva čekaju sutra istrčati na travnjak i pokazati što mogu. Sigurno ima i onih koji čekaju svoju priliku, ali generalno utakmicu dočekujemo u izuzetno natjecateljskoj atmosferi. Jučer smo razgovarali s predsjednikom i sportskim direktorom koji su naglasili važnost ove utakmice."

Kopić nije htio uspoređivati Steauu i Hajduk.

"Protivnik ima širok kadar, može igrati unutar iste formacije na različite načine. Svjestan sam da će biti zahtjevno, a za koju opciju će se odlučiti, tek ćemo vidjeti. Uvijek najviše vjerujem u svoje igrače i protiv koga god igramo, ne želimo raditi neke usporedbe. Jaki su, posebno u napadu, ali uvjeren sam da posjedujemo kvalitetu i karakter da iznesemo utakmicu."

Promjena u načinu igre moglo bi biti, ali ne drastičnih.

"Sigurno kada momčad ima problem, razmišljaš o promjeni igrača, formacije u nekom dijelu, ali nije dobro raditi velika odstupanja u odnosu na ono što stalno radimo. Želimo da se igrači osjećaju što stabilnije i korektnije u sustavu. Ali sigurno gledamo i neke druge opcije i mogućnosti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!