Tenis

Cornet iznenadila Kerber u Montrealu, Stephens i Šarapova sigurne

Jan Šneler • četvrtak, 09.08.2018.
Cornet iznenadila Kerber u Montrealu, Stephens i Šarapova sigurne
Foto: EPA

Na WTA turniru u Montrealu odigrani su prvi mečevi drugog kola, a Alize Cornet priredila je veliko iznenađenje slavivši protiv četvrte nositeljice Angelique Kerber...

Današnji dan u Montrealu prošao je prilično očekivano te je većina favoritkinja prošla u osminu finala. Ipak, uvijek se dogode poneka iznenađenja, a najveće je proizvela francuska tenisačica Alize Cornet koja je rutinski svladala aktualnu pobjednicu Wimbledona Angelique Kerber.

Prvi set prošao je u znaku velikih padova u koncentraciji i igri. Prva je do breaka došla Cornet, no Kerber se momentalno vraća. Francuskinja ipak koristi trenutak nepažnje njemačke tenisačice te ponovno dolazi do oduzimanja servisa. Sve je išlo sjajno za Francuskinju do devetog gema. Vodila je s 3:5, imala servis za set, no dozvolila je Kerber da još jednom dođe do breaka.

Nevjerojatno, ali nakon sve muke i konačnog povratka u set, Kerber je posustala i poklonila Cornet slavlje u prvom setu. U nastavku meča igrala je samo Francuskinja. Povela je vrlo brzo Cornet s 1:4, imala sve u svojim rukama, a s još jednim breakom prilično rutinski osvojila je i drugi set, ovoga puta sa 1:6.

Ruska tenisačica Marija Šarapova prilično rutinski je prošla 12. nositeljicu i sunarodnjakinju Dariju Kasatkinu. Šarapova je u prvom setu čak tri puta dolazila do breaka i lagano sa 0:6 došla do osvajanja seta. U drugom dijelu meča, Šarapova je ipak dozvolila Kasatkinoj da uzme počasna dva gema te je slavila sa 2:6 provevši na terenu tek nešto manje od 80 minuta.

Jednako uspješna bila je i Sloane Stephens koja je identičnim rezultatom slavila protiv Francoise Abande. Kanađanka je u prvom kolu svladala Kirsten Flipkens i vjerojatno nije imala snage za još jedno iznenađenje. Stephens je u drugom kolu igrala fantastičan tenis i već u prvom setu pokazala koliko je kvalitetnija igračica.

Slavivši sa 0:6 u prvom setu, drugi je bio tek odrađivanje posla. Ipak, Abanda je uspjela doći do jednog breaka i na taj način malo dati draži meču. Američka tenisačica ipak nije dozvolila nikakvo opuštanje te je brzo riješila stvari i sa 2:6 okončala meč.

WTA Montreal, drugo kolo:
Ribarikova (Slovačka) - Garcia (Francuska, 6) 6:4 1:6 3:6
Kerber (Njemačka, 4) - Cornet (Francuska) 4:6 1:6
Suarez Navarro (Španjolska) - Tsurenko (Ukrajina) 6:4 3:2* *Tsurenko predala
Van Uytvanck (Belgija) - Barty (Australija, 15) (7)6:7 2:6
Ka. Pliškova (Češka, 9) - Bertens (Nizozemska) 2:6 2:6
Kasatkina (Rusija, 12) - Šarapova (Rusija) 0:6 2:6
Svitolina (Ukrajina, 5) - Buzarnescu 6:3 (5)6:7 4:3* *Buzarnescu predala
Abanda (Kanada) - Stephens (SAD, 3) 0:6 2:6
Mertens (Belgija, 14) - Zhang (Kina) 6:2 (2)6:7 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!