Ostali sportovi

Ivan Horvat lošim izdanjem propustio ući u finale skoka s motkom

Jan Šneler • petak, 10.08.2018.
Ivan Horvat lošim izdanjem propustio ući u finale skoka s motkom
Foto: EPA

U kvalifikacijama Europskog prvenstva u atletici, Ivan Horvat nije uspio ući u finale skoka s motkom...

Najbolji hrvatski skakač s motkom, Ivan Horvat nije se uspio kvalificirati u finalno natjecanje na Europskom prvenstvu koje se održava u Berlinu. Njegov rezultat bio je daleko ispod razine na kojoj smo ga navikli gledati.

Iako je kvalifikacijska norma bila postavljena na 5.66 metara, Horvat je bio u pravu kada je rekao da bi s nižom visinom vjerojatno ušao u finale. Nažalost, ispostavilo se kako je i prilično niskih 5.51 metara bilo dovoljno za plasman među 12 najboljih. Hrvatski skakač to nije uspio ostvariti.

Od samog početka, pri visini od 5.16 metara bilo je vidljivo kako Horvat nije u svom ritmu. Rušio je letvicu jednom, no iz drugog pokušaja uspješno odradio skok. Kada visinu od 5.36 metara preskočio otprve, činilo se kao da se vratio. Nažalost, pri visini koja se ispostavila kao eliminacijska (5.51 metar), Horvat je tri puta rušio letvicu.

Poprilično je to razočarenje za hrvatskog skakača kada se zna da je na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske preskočio 5.71 metar, ujedno i njegov najbolji rezultat na otvorenom. Ovako je 24-godišnji Horvat završio na 11. mjestu u svojoj skupini, odnosno na 21. mjestu na ukupnoj ljestvici kvalifikacija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!