Nogomet

Huljaj: "Hajduk godišnje mora ostvariti između 30 i 40 milijuna kuna od prodaje igrača kako bi servisirao sve obaveze"

Petar Jenjić • petak, 10.08.2018.
Huljaj: "Hajduk godišnje mora ostvariti između 30 i 40 milijuna kuna od prodaje igrača kako bi servisirao sve obaveze"
Foto: FaH

Tijekom jutra održana je press konferencija na Poljudu gdje su pred novinare izašli predsjednik Jasmin Huljaj, sportski direktor Saša Bjelanović i trener Hajduka Željko Kopić...

Predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj izrazio je zadovoljstvo sinoćnjom utakmicom te se osvrnuo na trenutnu situaciju u klubu.

"Puno je priča je li klub pozitivan. Klub je napravio dobar zaokret u poslovanju, posluje pozitivno, no onaj pravi dio izazova jest likvidnost te ima li klub novca na računu. Ciljevi za ovaj prijelazni rok su ostvareni prodajom Tome Bašića i Josipa Radoševića jer da bi Hajduk bio održiv mora prodavati igrače. Naš cilj za ovaj prijelazni rok bio je da donesemo između 20 i 30 milijuna kuna netto prihoda. To smo ostvarili tako da mogu ustvrditi da je klub stabilan financijski."

"Većina prihoda kluba trenutno dolazi od prodaje igrača što se kroz buduće vrijeme mora smanjiti. Radit će se na marketinškom prihodu gdje postoji prostor za napredak. Svake godine Hajduk mora ostvariti između 30 i 40 milijuna kuna od prodaje igrača kako bi servisirao sve obaveze. Fokus će u perspektivi biti na afirmaciji igrača iz našeg pogona i Dalmacije koje trebamo prepoznati na vrijeme. U budućnosti možete očekivati još veći fokus na vlastite kadrove", nastavio je Huljaj.

Osvrnuo se i na trenutno stanje poljudskog travnjaka kojeg treba sanirati te je upitan za rad svog prethodnika.

"Ne bih se usudio komentirati svoje prethodnike, meni je od svakog od njih najvažnije preuzeti ono što je dobro, a kao i svugdje bilo je i slabijih i boljih poteza. Ne bih se želio previše baviti prošlošću najbitnije je da prva momčad ima sve preduvjete za uspjeh."

"Napravili smo uvid u stanje travnjaka, suradnja je odlična, poduzeli su sve mjere da se teren oživi, a čak smo i zajedno radili neke dodatne mjere. Dogovorili smo zamjenu travnjaka koji će biti postavljen u vrijeme reprezentativne pauze. Bit će prirodan, a većinu troška snosit će Ultra."

Predsjednik Hajduka osvrnuo se i na to vidi li u perspektivi da reprezentacija ubrzo zaigra na Poljudu. Potvrdio je i to kako sportski direktor Saša Bjelanović, kao i trener, imaju njegovu punu podršku, a prvospomenuti će ostati na svojoj funkciji još godinu dana.

"U klubu smo se čuli sa svim igračima koji su potekli iz Hajduka. U ovih mjesec dana nisam se stigao baviti pitanjem HNS-a, već hitnim pitanjima oko kluba."

Kako trener Kopić ima potpunu podršku potvrdio je i Bjelanović koji se osvrnuo na medijske napise o navodnom sukobu sa Zoranom Nižićem.

"Bio je sastanak s predsjednikom u svlačionici i ništa nije bilo izvan toga. Rekli smo si sve što smo imali za reći. Nižić je imao ponudu turskog kluba, ali rekli smo mu da nam je prevažan igrač koji u svlačionici ima veliku ulogu i nismo ga bili spremni pustiti da ode, dok nam niti financijski uvjeti nisu odgovarali. To ga je možda malo uzdrmalo, ali nadam se da ćemo tu situaciju riješiti."

Dodao je Bjelanović kako s trenutnim odlascima klub može odgovorno raditi buduće transfere. Osvrnuo se zatim na Futacsa, Saida i Filipa.

"Futacs je s nama ostao u siječnju kao najbolji strijelac, a nažalost dogodila se ozljeda koja ga je dosta unazadila. Trener Kopić izašao mu je ususret na proljeće, trenutno trenira, a na treneru je kada će ga staviti. Sigurno je da po svojoj konstituciji teže ulazi u formu. Što se tiče Filipa, imamo četiri lijeva beka, a moj je stav da nam alternative budu mladi igrači. Filip i Memolla, jedan od njih dvojice i je previše. Said nije zatražio odlazak iz kluba, imao je problema s dijelom publike, ali i njemu je i interesu da što bolje igra jer mu jedino to može donijeti neku ponudu."

Trener Kopić osvrnuo se na Frana Tudora, ističući kako je za utakmicu protiv Slavije imao jednu, a protiv Steaue drugu ideju igre te da sada gleda i kako bi mladi igrači poput Šege i Palaverse dobili priliku.

Na njegove se riječi nadovezao Bjelanović koji je dodao kako je nekolicina igrača izrazila želju za promjenom okoline.

"Imamo nekoliko igrača koji su u zadnjoj godini ugovora te žele promijeniti sredinu. Jedan od njih upravo je Tudor, a isto je s Futacsem i Memollom. Kada imaš igrače kojima je ugovor pri kraju, a ne čine razliku, normalno je da se okrećeš igračima koji mogu donijeti nešto više."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!