Košarka

Hrvatska reprezentacija do 16 godina otvorila nastup na Europskom prvenstvu porazom u završnici

Branimir Korać • petak, 10.08.2018.
Hrvatska reprezentacija do 16 godina otvorila nastup na Europskom prvenstvu porazom u završnici
Foto: FaH

Mlada hrvatska reprezentacija do 16 godina krenula je porazom na Europskom prvenstvu koje se održava u Srbiji. U Novom Sadu poražena je od Turske sa 75:70...

Prva utakmica na Europskom prvenstvu do 16 godina nije završila dobro po hrvatsku reprezentaciju. Turska je u konačnici odnijela pobjedu 75:70 zahvaljujući velikom padu hrvatske reprezentacije u zadnjih deset minuta.

30 minuta Hrvatska je gradila prednost i imala vodstvo i u završnici, ali u zadnje dvije minute ostala je bez poena i Turska je napravila ključnu seriju.

Zadnji ubačaj Hrvatske bilo je polaganje Ivana Perasovića za 70:69 dvije minute prije kraja da bi nakon toga Turska do kraja susreta napravila seriju 6:0 i odnijela pobjedu.

Još i 25 sekundi prije kraja susreta Hrvatska je imala napad za poravnanje, ali Perasović je promašio tricu i Turci su priveli dvoboj kraju.

U hrvatskim redovima Perasović je ubacio 21 poen uz 12 skokova dok je Roko Prkačin dodao 20 poena i osam skokova. Kod Turaka po 20 poena upisali su Tibet Deniz Gorener i Alperen Sengun.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!