Nogomet

Kopić: "Rijeka uspijeva držati prepoznatljiv stil igre, bez obzira na odlaske igrača"

Petar Jenjić • subota, 11.08.2018.
Kopić: "Rijeka uspijeva držati prepoznatljiv stil igre, bez obzira na odlaske igrača"
Foto: FaH

Trener Hajduka Željko Kopić najavio je dvoboj na Rujevici protiv Rijeke ističući kako je velika prednost domaćina što je uspio zadržati prepoznatljiv stil igre, bez obzira na promjene u samom sastavu momčadi...

Hajduk će u nedjelju gostovati na Rujevici protiv Rijeke, a iza obje momčadi europske su utakmice koje su uspjeli odraditi s više ili manje uspjeha. Trener Bijelih Željko Kopić vjeruje kako će momčad punom energijom i voljnim momentom uspjeti odigrati dobru utakmicu.

"Pred nama je Jadranski derbi, snažan protivnik i velika utakmica. Jučer je bio dan regeneracije za igrače koji su igrali, ima dosta posljedica od prošle utakmice, tako da ćemo večeras vidjeti tko će biti u optimalnom stanju. Jučer nam se priključio Jradi za kojeg vjerujemo da može donijeti kvalitetu u veznom redu i napadačkom dijelu."

"Momci su jako pozitivni nakon Steaue jer su svjesni da smo išli s visokim voljnim momentom i punom energijom. Što se tiče Nižića i ostalih, danas na treningu vidjet ćemo status i tko ide na put. Nakon treninga idemo avionom, odmah poslije vraćamo se u Split."

Nakon gostovanja u Osijeku, a zatim domaće utakmice protiv Lokomotive, novi težak ispit je pred Hajdukom.

"Raspored smo komentirali i ranije, neki će igrati sedam-osam utakmica na domaćem terenu, ali to je tako. Bez maksimalne energije i brze tranzicije bit će nam jako teško. Rijeka uspijeva držati prepoznatljiv stil igre, bez obzira na odlaske igrača, s visokim intenzitetom i brzim tranzicijama. Moramo biti na visokoj razini", nastavio je Kopić.

U odnosu na ranije utakmice, u dvoboju sa Steauom Hajduk je malo promijenio raspored igrača na terenu.

"Od mog dolaska u klub preferirali smo formaciju 4-3-3 s igračima koji su mogli tomu odgovoriti. Cijele smo pripreme opet uvježbavali takav sistem, ali vidiš kako neki igrači nisu u optimalnom stanju i trebaš se prilagoditi. Ne želim da te promjene idu daleko od onoga što smo radili."

Posebno je bilo govora o terenu u Rijeci koji se, kako tvrdi trener Hajduka, uvijek zalijeva na protivničkoj polovici travnjaka.

"Još nam pomoćni teren nije spreman za treninge, trenirali smo na glavnom koji je u takvom stanju kakvom jest i s podlogom u Rijeci nema nikakve veze. Prednost je što je prva u Hrvatskoj krenula s hibridnom podlogom, a drugima treba vremena za adaptaciju. To su stvari o kojima treba voditi računa, domaćin uvijek zalije jednu polovicu travnjaka i to gostujuću. Kada uđeš u igru, pomisliš da su ti kopačke dobre, a zatim počneš proklizavati. To stalno rade, na nama je prilagoditi se i biti što bolji."

Za kraj se Kopić osvrnuo i s kojim bi se rezultatom zadovoljio.

"U smjeru rezultata ne razmišljam, nego pripremi utakmice. Ako budemo na pravoj razini, vjerujem kako možemo odigrati pravu utakmicu, a još treba vidjeti koji će nam rezultat to donijeti."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!