Tenis

Donna Vekić rutinski do drugog kola kvalifikacija u Cincinnatiju

Branimir Korać • subota, 11.08.2018.
Donna Vekić rutinski do drugog kola kvalifikacija u Cincinnatiju
Foto: EPA

Iako je u Top 40 igračica svijeta, Donna Vekić nema zagarantirano mjesto u glavnom ždrijebu Cincinnatija i mora se probijati kroz kvalifikacije. Prvu prepreku preskočila je bez problema...

Donna Vekić nije imala problema u prvom kolu kvalifikacija turnira u Cincinnatiju gdje je za protivnicu imala iskusnu Njemicu Andreu Petković. Vekić je slavila za samo sat vremena igre i opravdala status favoritkinje i treće nositeljice.

Vekić je trebala nastupiti i u kvalifikacijama na ovotjednom turniru u Montrealu, međutim morala je otkazati nastup jer je prošlog tjedna u Washingtonu dogurala do finala.

Ovdje je odlično otvorila meč i krenula s 3:0 i dvostrukim breakom da bi Petković vratila jedan izgubljeni servis. Njemica ipak nije uspjela napraviti više u prvom setu i izgubila ga je sa 6:3.

Drugi set otvorila je breakom, no odmah nakon toga Vekić se vraća i u šestom gemu radi novi break nakon kojeg lakoćom dovršava posao.

Konačnih 6:3, 6:3 oslikava koliko je Donna kvalitetnije odigrala ovaj meč, no u drugom kolu kvalifikacija trebala bi imati teži posao. Tamo će za protivnicu imati Rumunjku i to Anu Bogdan ili Monicu Niculescu koje tek trebaju dovršiti svoj meč.

Cincinnati, prvo kolo kvalifikacija:
Donna Vekić (Hrvatska, 3) - Andrea Petković (Njemačka) 6:3, 6.3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!