Košarka

Mlade hrvatske košarkašice slavile protiv Italije i osvojile deveto mjesto na Europskom prvenstvu

Jan Šneler • nedjelja, 12.08.2018.
Mlade hrvatske košarkašice slavile protiv Italije i osvojile deveto mjesto na Europskom prvenstvu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Pobjedom na kraju turnira protiv domaćina Italije, mlade hrvatske košarkašice osvojile su devetom mjesto na Europskom U-18 prvenstvu...

Nakon što su u borbi za razigravanje slavile protiv Bosne i Hercegovine i Poljske, mlade hrvatske košarkašice pobijedile su i Italiju u utakmici za deveto mjesto. Odličnom predstavom, Hrvatska je bez većih problema svladala Italiju i ponovila uspjeh s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva.

Sve su hrvatske košarkašice riješile u prvoj četvrtini koju su dobile s 24:10. Talijanke su slabije ušle u utakmicu, šutirale prilično loše, a mlade hrvatske košarkašice to su vrlo pametno koristile. U drugoj četvrtini ključno je bilo zadržati prednost i ne dopustiti suparnicama da se vrate u utakmicu.

Iako su imale sigurnu prednost, pred kraj četvrtine mlade košarkašice dozvolile su Talijankama da se vrate na samo šest poena razlike. Imala je Serena Soglia šut za četiri poena zaostatka, no odličnom obranom Josipa Jurić blokirala je šut i Hrvatska je otišla na sigurnih 36:28. Do kraja prvog dijela, Italija je ponovno pala u igri te je Hrvatska s 41:28 zaključila prvi dio utakmice.

Do kraja susreta Hrvatska je mirno zadržavala prednost, imala i velikih 18 poena (54:36) u trećoj četvrtini te nikakvih većih problema nije bilo. Italija se više nije mogla vratiti u susret te je Hrvatska rezultatom 69:54 zaključila susret pobjedom.

Najbolja je kod Hrvatske bila Nika Mühl s 20 poena i osam skokova, dok je Lucija Kostić ostvarila učinak od 13 koševa i 10 skokova. U redovima Italije, Silvia Pastrello bila je najbolja s 15 koševa.

Europsko U-18 prvenstvo u košarci (ž), utakmica za deveto mjesto:
Hrvatska - Italija 69:54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!