Tenis

U-12 reprezentacija do drugog mjesta u Europi, U-14 šesta na svijetu

Sportnet • ponedjeljak, 13.08.2018.
U-12 reprezentacija do drugog mjesta u Europi, U-14 šesta na svijetu

Hrvatska teniska reprezentacija do 12 godina u sastavu Antonio Voljavec, Fran Rakonić i Dorian Salopek, pod vodstvom izbornika Danijela Dvornika osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu do 12 godina „Tennis Europe Nations Challenge“, održanom od 9. do 12. kolovoza u francuskom Biotu.

Hrvatska je u finalu poražena od Belgije s 3:0. U prvom je pojedinačnom meču Fran Rakonić nakon velike borbe poražen od Cauhapea s 5:7, 6:1, 6:7(3), dok se u drugom meču protiv Langenakena, Antonio Voljavec nažalost ozlijedio, ali usprkos ozljedi i bolovima nije želio predati meč, već je odigrao do kraja za konačni rezultat 6:4, 6:0. Nakon ove ozljede, a kako je ukupni pobjednik susreta već bio odlučen naša reprezentacija je predala susret parova. Brončanu medalju osvojila je reprezentacija Francuske.

Hrvatska se reprezentacija u finale plasirala pobjedama nad Rumunjskom 3:0, Ukrajinom 2:1 i Francuskom 2:1.

U ovogodišnjem natjecanju „Tennis Europe Nations Challenge“, natjecanje su kroz kvalifikacije započele čak 63 muške i ženske reprezentacije do 12 godina, a na finalni turnir se plasiralo po 8 najboljih u obje konkurencije. U 12 dosadašnjih izdanja Hrvatska muška teniska reprezentacija do 12 godina osvojila je čak četiri medalje od čega dvije zlatne 2016. i 2017., te dvije srebrne 2008. i 2018. godine.

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu do 14 godina održanom od 6. do 11. kolovoza u češkom Prostejovu. hrvatska muška teniska reprezentacija u sastavu Mili Poljičak, Dino Prižmić i Luka Mikrut pod vodstvom izbornika Igora Blaževića, osvojila je odlično 6. mjesto.

U ovogodišnjim kvalifikacijama za Svjetsko juniorsko prvenstvo do 14 godina u organizaciji ITF-a, sudjelovalo je čak 130 zemalja, a najboljih 16 u muškoj i ženskoj konkurenciji našli su se na završnom turniru.

U šest odigranih susreta pobijedili Maroko i Kinu s 3:0, te Australiju s 2:0, a s 2:1 su poraženi su od Paragvaja te dva puta od Argentine.

Svjetski juniorsko prvenstvo održava se od 1991. godine i na njemu su do sada nastupili mnogi igrači koji su kasnije obilježili povijest tenisa poput Rafaela Nadala, Novaka Đokovića, Keija Nishikorija, Tomaša Berdycha, Dinare Safine, Richarda Gasqueta, Jo-Wilfrieda Tsonge i Kim Clijsters.

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisHrvatska
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!