Ostali sportovi

Hrvatske seniorke pokorile konkurenciju na Grand Prixu, Toni Kanaet osvojio broncu

Sportnet • ponedjeljak, 13.08.2018.
Hrvatske seniorke pokorile konkurenciju na Grand Prixu, Toni Kanaet osvojio broncu

Pomalo nevjerojatno zvuče rezultati koje su postigli hrvatski sportaši na drugom Grand Prixu sezone koji se proteklog vikenda održao u Moskvi...

Čak četiri odličja u konkurenciji svega najboljeg što taekwondo nudi, u konkurenciji olimpijskih pobjednika i svjetskih prvaka, u konkurenciji koja je duplo jača i teža nego na Svjetskom prvenstvu ili Olimpijskim igrama jer su dvije susjedne kategorije spojene, a pravo nastupa imaju po dva sportaša iz svake države. Samim time u svakoj kategoriji su bila dva predstavnika Koreje, Kine, Rusije, Irana, krema svjetskog taekwondoa.

I onda jedna mala Hrvatska koja ima manje stanovnika nego Kina registriranih taekwondoaša dođe i odnese četiri medalje, uđe u tri ženska finala od četiri moguća i zauzme prvo mjesto u ekipnom poretku za seniorke. A pored zlata i dva srebra cura, Toni Kanaet drugi put uzastopno uzme medalje u muškoj konkurenciji. Nakon naslova prvaka Europe, osvajača zlata na europskom President cupu uzme i dvije bronce na Grand Prixu u Rimu i Moskvi u konkurenciji do 80 kilograma.

Član Marjana Toni Kanaet već je preuzeo vodstvo na svjetskim rang listama, a na olimpijskim je trenutno na sedmom mjestu i četiri sportaša od četvrtog do sedmog mjesta na olimpijskim rang listama su se nagurali unutar deset bodova. A prvih šest će na koncu 2019. osigurati direktan plasman na Olimpijske igre u Tokyo.

Matea Jelić prvog je dana odnijela zlato, senzacionalno i nevjerojatno slavivši protiv višestrukih svjetskih, olimpijskih i europskih prvakinja, Bruna Vuletić je drugog dana stigla do srebrnog odličja, a fantastičan niz nastavila Kristina Tomić još jednim srebrom. Toni Kanaet je ulaskom u polufinale osigurao broncu, ali je polufinalnu borbu morao predati zbog ozljede stopala. U borbi za odličje Kanaet je slavio protiv Koreanca Kim Huna, svjetskog viceprvaka iz Pueble, rezultatom 14:4.

SVEUKUPNI POREDAK SENIORKE: 1. HRVATSKA
2. TURSKA
3. KOREJA

MEDALJE:
MATEA JELIĆ – MARJAN - -67 KG – ZLATO
BRUNA VULETIĆ – MARJAN - -57 KG – SREBRO
KRISTINA TOMIĆ – OSVIT - -49 KG – SREBRO
TONI KANAET – MARJAN - -80 KG - BRONCA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!