Nogomet

Nakon Gerarda Piquea i David Silva oprostio se od reprezentacije

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 13.08.2018.
Nakon Gerarda Piquea i David Silva oprostio se od reprezentacije
Foto: EPA

Još jedan važan igrač španjolske reprezentacije neće više nositi nacionalni dres. Gerard Pique oprostio se prošlog tjedna, a njegovim stopama otišao je i David Silva...

David Silva nakon 12 godina provedenih u dresu Španjolske i 125 odigranih utakmica uz 35 pogodaka, završio je reprezentativnu karijeru.

Veznjak Manchester Cityja jedan je od glavnih kotačića španjolske reprezentacije u zadnjih 12 godina, s njom je osvojio naslov svjetskog prvaka 2010. godine i dva puta europskog prvaka 2008. i 2012. godine.

32-godišnji veznjak potpuno će se koncentrirati na klupsku karijeru i tako će smanjiti broj utakmica.

"Danima i tjednima razmišljao sam i donio konačnu odluku. Bez ikakve dvojbe ovo je najteža odluka u mojoj karijeri. Reprezentacija mi je dala sve, pomogla mi je da odrastem kao igrač i osoba još od mlađih kategorija. Napuštam je s ponosom nakon odigranih 125 utakmica i 35 postignutih pogodak u 12 godina provedenih u A reprezentaciji", poručio je između ostalog Silva.

Silva je drugi španjolski reprezentativac koji je u proteklih nekoliko dana napustio reprezentaciju, a treći od završetka Svjetskog prvenstva. Odmah nakon posljednje španjolske utakmice, Andres Iniesta očekivano je potvrdio oproštaj, a posljednjih dana to su učinili i Gerard Pique i David Silva.

Silvina odluka zasigurno će razveseliti ljude u Manchester Cityju koji ga više neće "dijeliti" sa Španjolskom i imat će ga u potpunosti na raspolaganju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!