Košarka

Kadeti potopili Italiju i ušli u četvrtfinale Europskog košarkaškog prvenstva

Jan Šneler • utorak, 14.08.2018.
Kadeti potopili Italiju i ušli u četvrtfinale Europskog košarkaškog prvenstva
Foto: FaH

Bez imalo poteškoća, hrvatska U-16 selekcija svladala je Talijane te se plasirala u četvrtfinale Europskog prvenstva koje se igra u Novom Sadu...

Hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija nastavlja s odličnim rezultatima na Europskom U-16 prvenstvu u Novom Sadu. Iako su imali manji posrtaj u susretu grupne faze protiv Turske, hrvatski kadeti isprali su gorak okus sjajnom predstavom protiv Italije.

Talijani nisu bili niti sjena ozbiljnog protivnika što je apsolutna zasluga hrvatskim reprezentativcima. Hrvatska je polako gradila svoju prednost te je na poluvremenu imala solidnih devet koševa prednosti (42:33). Ipak, prava igra uslijedila je u nastavku susret gdje su mladi košarkaši briljirali.

Nastojeći riješiti utakmicu što prije, kadeti su odradili sjajan posao i u potpunosti dominirali na terenu. Talijani se nisu snašli u toj igri i na ulazu u posljednju četvrtinu, Hrvatska je imala veliko vodstvo 69:44.

Bilo je jasno kako to hrvatski košarkaši neće propustiti, a do kraja susreta uspjeli su i podignuti prednost te slaviti s velikih 85:58. Iako ne gaje jednak stil igre, mladi Roko Prkačin igrao je sjajno kao nekad njegov otac, umirovljeni centar Nikola Prkačin. Prkačin je postigao 26 poena i tome dodao čak 16 skokova i sedam asistencija. Priključio mu se i Matej Bošnjak sa 16 koševa. Kod Italije, Sasha Grant postigao j 16 poena.

U četvrtfinalu, Hrvatsku očekuje pobjednik susreta Litve i Nizozemske, no možemo sa priličnom sigurnošću reći kako će to biti Litva. Litvanc su vrlo ozbiljna momčad, jedni od favorita te će Hrvatska imati izuzetno teškog, no ne nepremostivog protivnika. Hrvatska čeka na medalju s kadetskog Europskog prvenstva od 2011. godine. Iako je prošla dva prvenstva bila u polufinalu, oba puta Hrvatska je izgubila. Od Turske 2016. i od Srbije prošle godine.

Europsko U-16 prvenstvo (m), košarka, osmina finala:
Hrvatska - Italija 85:58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!