Košarka

Hrvatska nije briljirala, ali ipak pobjedom otvorila Kup Borislava Stankovića

Sportnet • utorak, 14.08.2018.
Hrvatska nije briljirala, ali ipak pobjedom otvorila Kup Borislava Stankovića
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija na otvaranju Kupa Borislava Stankovića svladala je reprezentaciju Finske 77:70, iako ostaje dojam kako se moglo i bolje odigrati...

Hrvatska reprezentacija odlično je otvorila utakmicu, s naglaskom na dobro odrađene napadačke akcije te je prvu četvrtinu završila s dvoznamenkastom prednošću nad Finskom. Lovre Bašić u prvoj dionici s pet poena postiže stopostotni učinak s ubačenom tricom i dva slobodna bacanja odradivši usput i dvije asistencije i jednu osvojenu loptu. Martin Junaković je u ovoj dionici pridodao šest poena s dva koša i dva slobodna bacanja.

U drugoj četvrtini hrvatska igra doživljava umjereni pad što Finska nadoknađuje napravljenu razliku u poenima pa se na poluvrijeme odlazi s 42:39 za Fince.

Hrvatski reprezentativci za vrijeme velikog odmora zasigurno dobivaju korisne upute izbornika Anzulovića jer do kraja utakmice pružaju solidne akcije i pružaju obrambeni otpor te vraćaju vodstvo i u posljednjoj dionici ga kontinuirano povećavaju da bi utakmica završila rezultatom 77:70 za Hrvatsku.

Karlo Žganec je ubacio 16 poena, napravio dva obrambena i dva napadačka skoka te četiri puta asistirao čime se pokazao najefikasnijim igračem na utakmici. Kapetan Josip Bilinovac postigao je 14 poena, a dvoznamenkast je još bio i Domagoj Bošnjak s deset poena.

Finskoj reprezentaciji je najviše pružio kapetan Carl Lindbom koji je postigao 17 poena uz tri osvojene lopte.

Iako su reprezentacije po većini statističkih pokazatelja bile blizu (18 finskih asistencija, a 16 hrvatskih, 24 lopte je izgubila Finska, a Hrvatska 23, ukupno 35 skokova za Finsku, a 37 za Hrvatsku), rezultat je bio na hrvatskoj strani većinu vremena, uz vodstvo i od 14 poena, dok je najviša prednost finske reprezentacije iznosila tri razlike.

Hrvatski košarkaški savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10814.08.2018. u 17:32
    a ko je molim sve igrao za nas? Ili za Fince? cini mi se da ni kod njih nije bilo onih prvih igraca poput Kopponena i Salina
    narada108