Nogomet

FIFA izdala upozorenje prije suspenzije Nigeriji i Gani zbog miješanja politike u sport

Branimir Korać • srijeda, 15.08.2018.
FIFA izdala upozorenje prije suspenzije Nigeriji i Gani zbog miješanja politike u sport
Foto: FaH

Nigerija i Gana posljednji su savezi koji su zaradili oštro upozorenje od strane Fife zbog miješanja politike u sport...

FIFA je "alergična" na uplitanje politike u rad nogometnih saveza stoga su posljednja dva slučaja naišla na osudu iz svjetske nogometne organizacije.

Nigerija i Gana tako su se našli pred suspenzijom, poslano im je upozorenje na koje moraju hitno reagirati ukoliko ne žele završiti pod zabranom nastupa.

Nigerijci su 2014. godine održali izbore za čelnika saveza na kojima je za predsjednika izabran Amaju Pinnick. Na to se žalio Chris Giwa i sud je odredio kako je on sa svojim ljudima ipak prvi čovjek saveza i prošlog mjeseca uselili su se u zgradu saveza dok je Pinnick bio na Svjetskom prvenstvu.

FIFA traži da se Pinnick vrati na svoje funkcije, a Giwa, koji je pod petogodišnjom suspenzijom Fife, odmah napusti savez.

Gana je pak u problemima jer je tamošnja vlada odlučila raspustiti savez zbog korupcije nakon što je utvrđeno da je predsjednik saveza, koji je u međuvremenu podnio ostavku, primao mito. FIFA brani raspuštanje saveza i ako se ganska vlada bude toga držala, uslijedit će suspenzija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!