Nogomet

Kek: "Momčad je optimistična, raspoloženje dobro, atmosfera poticajna"

Jan Šneler • srijeda, 15.08.2018.
Kek: "Momčad je optimistična, raspoloženje dobro, atmosfera poticajna"
Foto: FaH

Uoči uzvratnog susreta trećeg pretkola Europske lige, trener Rijeke Matjaž Kek na konferenciji za novinare otkrio je što očekuje od sutrašnjeg susreta...

Iako su nominalno bolja momčad od norveškog Sarpsborga, nogometaši Rijeke nisu uspjeli doći do pobjede na gostovanju. Susret je završio neriješeno, 1:1 i Rijeka na kraju može biti i zadovoljna tim rezultatom jer se spasila odličnim pogotkom Alexandra Gorgona.

Sarpsborg se pokazao kao nezgodan protivnik, mada je Rijeka i dalje u velikoj prednosti. Na svom terenu, pred punim tribinama i glasnom podrškom, Rijeka bi trebala doći do pobjede i proći u sljedeću fazu natjecanja.

"Kvalitetu i način igranja ekipe koja dolazi smo već upoznali. Razmišljamo kako doći do rezultata koji će nam omogućiti prolaz u iduću fazu natjecanja. Ekipa je optimistična, raspoloženje dobro, atmosfera koja je poticajna. Dobro bi nam došle pune tribine, još jedan poziv i apel navijačima", prenose izjavu trenera Matjaža Keka službene stranice kluba.

Kek je otkrio kako njegovi igrači moraju biti puno čvršći u duelu, kompaktniji i tako eliminirati igru protivnika. Jasno je kako Rijeka nije odradila sjajno susret u Norveškoj, no čak i s malo slabijom igrom i lošom realizacijom uspjela je postići pogodak i doći do remija.

"Mislim da je bio veći problem možda uži teren, jer njihov presing na takvom terenu dolazi do izražaja. Moramo potencirati svoje stvari koje moramo bolje raditi. Što manje prekida i da što kvalitetnije odradimo odbijenu loptu. Ne može biti da oni od sedam duela dobiju deset. Sarpsborg je pokazao da zna igrati i nije ekipa za podcjenjivanje", dodao je Kek.

Riječ je dobio i ponajbolji igrač Rijeke, Heber od kojeg se puno očekuje u sutrašnjem dvoboju. Heber je brz, izrazito tehnički potkovan igrač i njegova uloga u momčadi je nemjerljiva. Iako je naišao na pojedine kritike zbog lošijih izdanja u proteklih par susreta, Heber i dalje spada među najopasnije Rijekine igrače.

"Sarpsborg je visoka i jaka ekipa. Igraju puno dugih lopti, ali mi igramo pred našim navijačima. Moramo biti pametni", rekao je Heber na konferenciji za novinare.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!