Nogomet

Kroos: "Mislim kako Özil jako dobro zna da rasizam u reprezentaciji ne postoji"

Petar Jenjić • četvrtak, 16.08.2018.
Kroos: "Mislim kako Özil jako dobro zna da rasizam u reprezentaciji ne postoji"
Foto: EPA

Toni Kroos kritizirao je nekadašnjeg suigrača iz reprezentacije Mesuta Özila zbog tvrdnji o rasizmu, što su za nogometaša Real Madrida samo besmislice...

Mesut Özil objavio je kako više neće nastupati za njemačku nogometnu reprezentaciju nakon ispadanja u grupnoj fazi. Isticao je kako se suočavao s rasizmom i nepoštovanjem zbog njegovih turskih korijena.

Bio je važan dio Elfa dugi iz godina, a to je istaknuo i nogometaš madridskog Reala Toni Kroos.

"Mesut je igrač koji je zaslužio ljepši odlazak iz reprezentacije, ali način na koji je to napravio nije bio u redu."

U izjavi koju je dao za medije prošli mjesec optužio je Njemački nogometni savez što ga nije podržao zbog fotografija s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom. Iako se slaže s dijelom napisanog, Kroos tvrdi kako je većina toga samo besmislica.

"Dijelovi njegove izjave usmjereni su na pravu adresu, ali nažalost zasjenjeni su s velikim brojem besmislica. Mislim da jako dobro zna kako rasizam unutar reprezentacije i Saveza ne postoji."

"Što se mene tiče, nastavljam razmišljati naprijed, prema Europskom prvenstvu 2020., a sebi sam postavio cilj da budem uspješniji nego prethodnih godina. Razgovarao sam s izbornikom i naći ćemo riješenje zajedno. Za mene to je jedini način i zahvalan sam Löwu na razumijevanju", dodao je Kroos.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!