Tenis

Martić pokleknula protiv Anisimove, Mertens i Keys iznenadile u Cincinnatiju

Jan Šneler • petak, 17.08.2018.
Martić pokleknula protiv Anisimove, Mertens i Keys iznenadile u Cincinnatiju
Foto: EPA

U drugom kolu WTA turnira u Cincinnatiju, Petra Martić neočekivano je izgubila od domaće tenisačice Amande Anisimove...

Iako je dobro odradila prvo kolo protiv Darije Kasatkine, hrvatska tenisačica Petra Martić nije uspjela ponoviti dobre igre u drugom kolu. Bolja je od nje bila američka tenisačica Amanda Anisimova.

Bio je dramatičan prvi gem koji je trajao vrlo dugo. Imala je Martić čak sedam break prilika, no nije uspjela doći do prednosti. Nakon iscrpljujućeg prvog gema, meč se primio, no Martić ponovno u sedmom gemu dolazi do dvije break šanse.

Ponovno hrvatska tenisačica nije uspjela u tome i kazna je uslijedila tri gema kasnije. Anisimova je pritisnula servis hrvatske tenisačice i nakon velike borbe došla do breaka koji je označio i set.

U nastavku meča ponovno Martić ne uspijeva kapitalizirati bolju igru i Anisimova dolazi prva do breaka. Martić se uspjela nakratko vratiti, no još jednim izgubljenim servisom u osmom gemu potpuno je pala. Anisimova je sa 6:3 došla do slavlja i prošla u osminu finala. Martić je u meču iskoristila svega jednu od čak 14 break lopti.

Simona Halep imala je velikih poteškoća s Ajlom Tomljanović. U prvom setu, australska tenisačica je bila puno bolja i odličnom igrom došla je do seta sa 4:6. Rumunjka se ipak vraća u nastavku meča i konačno uspijeva ući u pravi ritam. Sa 6:3 je osvojila set i donijela izjednačenje.

Konačno, u trećem setu Tomljanović je propustila nevjerojatnu priliku. S dva rana breaka povela je s 0:3, imala servis za potvrdu i meč na vidiku. Na njenu žalost, sljedeća tri svoja servisa je izgubila te je dopustila Halep da sa 6:3 osvoji meč.

Napeto je bilo u meču Elise Mertens i Sloane Stephens. Prvi set posebno je bio dramatičan. Mertens je dva puta gubila servis u ključnim trenucima, no jednako tako Stephens nije uspjela potvrditi set. Na kraju je set otišao u 13. igru koja nije bila ništa manje zanimljiva. Dugo su izjednačene bile tenisačice, kako je tie-break odmicao sve se manje griješilo, no onda je konačno Mertens uspjela doći do mini breaka i s 10:8 osvojiti tie-break.

Prvi set očigledno je iscrpio Stephens jer je u drugom Mertens prilično sigurno s dva breaka došla do slavlja sa 6:2 i prolaska u četvrtfinale preko treće nositeljice.

Iznenađenje je priredila i Madison Keys koja je svladala favoriziranu Angelique Kerber. U prvom setu Kerber je igrala sjajno i rutinski došla do seta sa 6:2. Ipak, Keys pokazuje bolju igru u nastavku i uz povratak nakon izgubljenog servisa odvodi meč u tie-break.

Bolje je ušla njemačka tenisačica u 13. igru, vodila s 3:1, no Keys sa šest uzastopnih poena dolazi do 3:7 i osvaja tie-break. U trećem setu gledali smo vrlo koncentriranu igru obje tenisačice, no nakon jedne greške Kerber, Keys dolazi do breaka i sa 4:6 dolazi do pobjede.

WTA Cincinnati, drugo kolo :
Halep (Rumunjska, 1) - Tomljanović (Australija) 4:6 6:3 6:3
Anisimova (SAD) - Martić (Hrvatska) 6:4 6:3
Kerber (Njemačka) - Keys (SAD) 6:2 (3)6:7 4:6

WTA Cincinnati, osmina finala :
Makarova (Rusija) - Tsurenko (Ukrajina) (5)6:7 2:6
Mertens (Belgija, 15) - Stephens (SAD, 3) 7:6(8) 6:2
Sabalenka (Bjelorusija) - Garcia (Francuska, 6) 6:4 3:6 7:5
Kvitova (Češka, 8) - Mladenović (Francuska) 6:4 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!