Tenis

Đoković izborio dvoboj s Čilićem, Federer slavio u švicarskom dvoboju

Petar Jenjić • subota, 18.08.2018.
Đoković izborio dvoboj s Čilićem, Federer slavio u švicarskom dvoboju
Foto: EPA

Odigrana su i preostala tri četvrtfinalna meča na Mastersu u Cincinnatiju. Novaku Đokoviću bila su potrebna tri seta protiv Miloša Raonića, kao i Rogeru Federeru protiv Stana Wawrinke, dok je David Goffin to uspio riješiti u dva tie-breaka...

Nakon što je odradio i drugi meč u jednom danu, Marin Čilić saznao je protivnika u polufinalu Mastersa u Cincinnatiju. Po 17. puta u karijeri odigrat će meč protiv Novaka Đokovića koji je u svom četvrtfinalu bio bolji od Miloša Raonića.

Najbolji srpski tenisač do pobjede je došao u tri seta, bilo je 7:5, 4:6, 6:3, nakon dva i pol sata provedena na terenu. Bio je to njihov deveti međusobni dvoboj i deveto slavlje Đokovića.

Nije se činilo da će srpski tenisač doći do prvog seta nakon što je Raonić stigao do vodstva 5:4 i servisa za set. Međutim, u tom je gemu pogodio tek jedan prvi servis, uz dvije dvostruke pogreške, a Đoković dobio sljedeća tri gema i stigao do prednosti.

Uzvratio je Kanađanin u drugom setu na pravi način, a u trećem, odlučujućem, imao je i break prednosti. Poveo je Raonić s 2:1, ali Đoković odmah uzvraća na isti način. Pri vodstvu 4:3 još jednom oduzima servis Kanađaninu i privodi meč prema kraju.

Dodajmo i to kako je Raonić u prethodna tri meča kombinirano izgubio tek osam poena nakon prvog servisa. Samo protiv Đokovića izgubio je gotovo dvostruko, ukupno 15.

Do prvog polufinala na Mastersu ove sezone, a četvrtog u karijeri, stigao je David Goffin koji je u dva tie-breaka bio bolji od Juana Martina Del Potra. U četvrtom međusobnom dvoboju Belgijac je tako stigao do treće pobjede.

U cijelom prvo setu vidjeli smo tek jednu break loptu, imao ju je Goffin, ali nije ju uspio iskoristiti. Tie-break su odlučili detalji, a pri rezultatu 5:5 Goffin radi mini break, a zatim koristi i prvu set loptu.

U drugom je Belgijac došao do breaka prednosti, poveo je s 3:1, zatim i s 4:2, ali Argentinac uzvraća i dolazi do vodstva 5:4. Imao je Del Potro na protivnikov servis tri set lopte, no nije ih uspio iskoristiti. U 13. igri poveo je s 3:0, ali do kraja je uspio dobiti tek jedan poen.

Za ulazak u finale igrat će protiv Rogera Federera koji je u švicarskom dvoboju, u tri seta, svladao Stana Wawrinku čiji se uspješan povratak na teniske terene nakon dvije operacije koljena itekako nazire.

Nijednu break priliku nije imao Wawrinka u prvom setu, dok je Federer propustio iskoristiti četiri, od čega dvije set lopte. Vratilo se to u 13. igri koju je Wawrinka lakoćom dobio uz tek dva izgubljena poena.

Gotovo identična situacija ponovila se u drugom setu, međutim, pobjednik je bio drugačiji. Na samo dva poena od pobjede stigao je Wawrinka kada je u 13. igri rezultat bio poravnat na 6:6, ali više od toga nije išlo. U odlučujućem setu rezultat je bio izjednačen u prva četiri gema kada Federer s dva uzastopna breaka dolazi do pobjede.

Masters Cincinnati, četvrtfinale:
Novak Đoković (10) - Miloš Raonić 7:5, 4:6, 6:3
David Goffin (11) - Juan Martin Del Potro (4) 7:6 (5), 7:6 (4)
Roger Federer (2) - Stan Wawrinka 6:7 (2), 7:6 (6), 6:2

Masters Cincinnati, polufinale:
Marin Čilić (7) - Novak Đoković (10)
David Goffin (11) - Roger Federer (2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!