Košarka

Mađarska ipak bila prejaka, hrvatske košarkašice do 16 godina upisale drugi poraz na EP-u

Petar Jenjić • subota, 18.08.2018.
Mađarska ipak bila prejaka, hrvatske košarkašice do 16 godina upisale drugi poraz na EP-u
Foto: FaH

Hrvatske košarkašice do 16 godina poražene su i u drugoj utakmici Europskog prvenstva koje se održava u Litvi, bolje su bile Mađarice koje su slavile rezultatom 75:52...

Nakon visokog poraza od Poljske u prvom kolu, hrvatske košarkašice do 16 godina izgubile su i drugu utakmicu na Europskom prvenstvu koje se igra u Litvi. Do pobjede rezultatom 75:52 stigla je Mađarska koja je u prvom kolu upisala visok poraz od Italije (79:51).

Već nakon prve četvrtine mađarske košarkašice stigle su do 11 koševa viška (23:12) što je Hrvatska do kraja poluvremena uspjela malo ublažiti. Ubacile su Mađarice do poluvremena tek osam koševa što hrvatske košarkašice nisu najbolje iskoristile, s ukupno deset postignutih poena (31:22).

U drugom poluvremenu Mađarska je održavala stečenu prednost, uoči posljednjih deset minuta imala je 15 koševa viška (52:37). Do kraja utakmice ostalo je tek pitanje kojom će razlikom slaviti.

Mađarsku je do pobjede predvodila Aya Keita s 19 koševa i pet asistencija. Najbolja je u redovima Hrvatske bila Hana Mühl s 12 poena, Dorja Žaja dodala je deset koševa i deset skokova.

Europsko prvenstvu U-16 (ž):
Mađarska - Hrvatska 75:52

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!