Sportnet

Šok na startu njemačkog Kupa: Aktualni osvajač ispao od četvrtoligaša, Bayern se uspio provući

Petar Jenjić • subota, 18.08.2018.
Šok na startu njemačkog Kupa: Aktualni osvajač ispao od četvrtoligaša, Bayern se uspio provući
Foto: EPA

Njemački klubovi u punom su pogonu na početku nacionalnog Kupa, a već u prvoj utakmici vidjeli smo veliko iznenađenje. Četvrtoligaš Ulm porazio je aktualnog osvajača Eintracht iz Frankfurta i izbacio iz daljnjeg natjecanja...

Najveće iznenađenje na početku njemačkog Kupa priredio je Ulm koji je na domaćem terenu uspio poraziti aktualnog osvajača Eintracht Frankfurt rezultatom 2:1. Tako je nakon visokog poraza u Superkupu, Eintracht bez Ante Rebića u sastavu upisao još jedan razočaravajući nastup.

Nakon što je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka, domaćin u trećoj minuti nastavka dolazi do vodstva kada je protivničku mrežu zatresao Steffen Kienle. Na 2:0 povećao je Vitalij Lux u 75. minuti, da bi nadu Eintrachtu donio Goncalo Paciencia. Međutim, rezultat se do kraja više nije mijenjao.

Werder nije imao prevelikih problema na gostovanju kod četvrtoligaša Wormsa, a već je do poluvremena riješio pitanje pobjednika, a do kraja prednost održavao bez većih problema.

Pet pogodaka završilo je u mreži domaćina nakon prvih 45 minuta, uz pet različitih strijelaca. Bili su to Yuya Osako, Florian Kainz, Philipp Bargfrede, Maximilian Eggestein i Max Kruse koji je pogodio iz penala.

Jedini pogodak Worms je postigao za smanjenje na 4:1, strijelac je bio Cedric Mimbala. Konačnih 6:1 postavio je svojim drugim pogotkom Eggestein.

Kaiserslautern nije predstavljao preveliku prepreku Hoffenheimu koji je bez Andreja Kramarića u sastavu na gostovanju stigao do visoke pobjede od 6:1.

Već tako prvog poluvremena imao je vodstvo od 3:1, dva se puta u strijelce upisao Joelinton jednom je poentirao Nico Schulz, dok je za domaćina zabio Lukas Spalvis. U drugom poluvremenu hat-trick je kompletirao Joelinton, a pobjedu gostiju dodatno su podebljali Pavel Kaderabek i Joshua Brenet.

Bayern je u utakmicu protiv Drochtersen/Assela istrčao u najjačem sastavu, a Manuel Neuer ubilježio je 300. nastup za bavarsku momčad koja se jako namučila doći do pobjede i prolaska u osminu finala.

Aktualni finalisti očekivano su potpuno dominirali utakmicom, ali obrambeni bedem protivnika nisu uspijevali probiti pune 83 minute. Tada na scenu stupa Robert Lewandowski koji na asistenciju Francka Riberyja poentira za prolazak dalje.

Minimalnu pobjedu ostvario je Bayer Leverkusen na gostovanju kod Pforzheima, a pogodak vrijedan prolaska dalje postigao je Lucas Alario u 27. minuti utakmice. Tin Jedvaj odgledao je cijelu utakmicu s klupe.

Do minimalne 1:0 pobjede stigao je i Wolfsburg koji je gostovao kod Elversberga. Domaćin je odolijevao sve do 76. minute kada Daniel Ginzek na dodavanje Josipa Brekala poentira za slavlje. Hrvatski nogometaš zamijenjen je sedam minuta kasnije.

DFB Pokal:
Dassendorf - Duisburg 0:1
Drochtersen/Assel - Bayern 0:1
Elversberg - Wolfsburg 0:1
Kaiserslautern - Hoffenheim 1:6
Linx - Nürnberg 1:2
Pforzheim - Bayer Leverkusen 0:1
Ulm - Eintracht Frankfurt 2:1
Worms - Werder Bremen 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!