Tenis

Federer u osmom finalu Cincinnatija traži osmu titulu, Goffin predao početkom drugog seta

Petar Jenjić • nedjelja, 19.08.2018.
Federer u osmom finalu Cincinnatija traži osmu titulu, Goffin predao početkom drugog seta
Foto: EPA

Roger Federer pridružio se Novaku Đokoviću u finalu Masters turnira u Cincinnatiju, Švicarcu je na početku drugog seta meč predao David Goffin...

46. puta u karijeri Roger Federer igrat će meč protiv Novaka Đokovića, a trenutno s 23-22 vodi srpski tenisač. Švicarac je noćas stigao do 150. finala na ATP touru i na osam od rekorda Jimmyja Connorsa u Open eri.

Meč protiv Davida Goffina nije potrajao dugo, tek sat i četiri minute, s obzirom na to da je pri rezultatu 1:1 u drugom setu belgijski tenisač predao meč i osigurao Federeru ukupno osmo finale na ovom turniru, a zanimljivo, do sada ga nitko nije uspio poraziti u toj fazi. Upravo je protiv Đokovića tri puta igrao finale, svako tri godine (2009., 2012. i 2015.) i tri puta dolazio do pobjede.

U vrlo čvrstom prvom setu nijedan tenisač nije previše poklanjao na vlastitom servisu pa tako sve do 6:5 nismo vidjeli nijednu break priliku. Federer je tada došao do tri set lopte s tri sjajna forehand winnera, ali Belgijac je uspio zadržati servis i izboriti 13. igru. Poveo je s 1:0, no Švicarac uzvraća s četiri vezana poena te vrlo brzo mirno zaključuje set u svoju korist.

Goffin je pozvao medicinski time-out u pauzi između setova zbog problema s desnim ramenom koji su očito ipak bili prejaki. Nakon dva odigrana gema u drugom setu odlučio je predati meč. Bio je ovo njihov osmi međusobni dvoboj i sedma pobjeda Federera.

Masters Cincinnati, polufinale:
Roger Federer (2) - David Goffin (11) 7:6 (3), 1:1 predaja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!