Nogomet

Luka Modrić u najužem krugu izbora za najboljeg igrača sezone 2017/2018!

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.08.2018.
Luka Modrić u najužem krugu izbora za najboljeg igrača sezone 2017/2018!
Foto: FaH

UEFA je objavila imena trojice igrača koji su ušli u najuži izbor za najboljeg igrača prošle sezone, a među trojicom preostalih kandidata nalaze se Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah...

Vrlo brzo, 30. kolovoza, saznat ćemo i dobitnika najboljeg igrača prošle sezone u izboru Uefe. Luka Modrić ušao je u najuži izbor i suparnici su mu Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah.

Modrićevi aduti su ključna uloga u novom osvajanju Lige prvaka Real Madrida i sjajan nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je odnio i Zlatnu loptu. Ronaldo je rekordni peti put osvojio Ligu prvaka i šesti put bio najbolji strijelac, a Salah je u prvoj sezoni u Liverpoolu oduševljavao, rušio rekorde i dogurao do finala Lige prvaka.

Trojicu kandidata za ovu nagradu izabrali su treneri iz 80 klubova koji su sudjelovali u grupnoj fazi Lige prvaka i Europske lige te 55 izabranih novinara.

Iza velike trojke ostali su na četvrtom mjestu Antoine Griezmann, peti je bio Lionel Messi, a zatim slijede Kylian Mbappe, Kevin De Bruyne, Raphael Varane, Eden Hazard i Sergio Ramos.

U konkurenciju za ovu nagradu ulaze igrači koji su nastupali za europske klubove tijekom prošle sezone, a u obzir se uzimaju nastupi u prvenstvu, međunarodnim natjecanjima i u reprezentaciji.

Modrić je u konkurenciji i za najboljeg veznog igrača gdje su osim njega i De Bruyne i Toni Kroos.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!