Tenis

Tereza Mrdeža upisala visok poraz na startu kvalifikacija US Opena

Mihaela Bradovski • utorak, 21.08.2018.
Tereza Mrdeža upisala visok poraz na startu kvalifikacija US Opena

Prva hrvatska predstavnica koja je nastupila u kvalifikacijama US Opena ove godine bila je Tereza Mrdeža, međutim vrlo brzo oprostila se od turnira uvjerljivim porazom...

Tereza Mrdeža vrlo brzo oprostila se od kvalifikacija US Opena. Amerikanka Nicole Gibbs, deseta nositeljica, pregazila je hrvatsku igračicu za samo sat vremena i izborila je prolaz u drugo kolo kvalifikacija.

Gibbs je i bila prilična favoritkinja uoči ovog dvoboja, a taj status je i opravdala glatkom pobjedom. Mrdeža nije imala prave šanse te je ostala bez drugog kola.

Krenula je dobro, već u prvom gemu došla je do breaka i povela s 1:0, ali nakon toga do kraja seta nije osvojila nijedan gem i uhvatila je ukupno samo sedam poena. Gibbs je apsolutno dominirala i sa 6:1 uzela set.

Niti u drugom setu Mrdeža nije osvojil niti jedan svoj servis gem. Nakon što je Gibbs povela s 3:0, Mrdeža je vratila jedan izgubljeni servis, ali to je bilo sve i nakon toga izgubila je naredna tri gema i upisala poraz.

Obje igračice u posljednje vrijeme imale su problema s formom, no Gibbs je odigrala daleko bolji meč i zasluženo izborila prolaz.

US Open, prvo kolo kvalifikacija:
Nicole Gibbs (SAD, 10) - Tereza Mrdeža (Hrvatska) 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!