Tenis

Nino Serdarušić i Viktor Galović zaustavljeni već u prvom kolu kvalifikacija

Branimir Korać • srijeda, 22.08.2018.
Nino Serdarušić i Viktor Galović zaustavljeni već u prvom kolu kvalifikacija
Foto: EPA

Hrvatski predstavnici prvog dana kvalifikacija US Opena nisu imali uspjeha. Nakon što je Tereza Mrdeža glatko poražena u ženskoj konkurenciji, kasnije su se od turnira oprostili i Nino Serdarušić i Viktor Galović...

Broj hrvatskih kandidata za nastup u glavnom ždrijebu US Opena sve je manje, a troje ih je eliminirano u utorak. Tereza Mrdeža u ranijem dijelu programa uhvatila je samo dva gema protiv Nicole Gibbs, a nakon toga poraženi su i Viktor Galović i Nino Serdarušić.

Galović je poražen od Kolumbijca Santiaga Giralda dosta lako s dva puta po 6:4. Kolumbijac je u drugom setu imao problema na početku, Galović je krenuo s 2:0, ali nije uspio zadržati tu predno i Giraldo se vratio.

U oba seta Giraldo je ključne breakove radio na samom kraju nakon čega je mirno odservirao za set i prošao u drugo kolo kvalifikacija.

Nino Serdarušić bio je puno bliže pobjedi, ali nije iskoristio priliku koja se ukazala. Prvi set dobio je sa 6:3, u drugom je servirao za meč kod 6:5, ali nije izdržao i izgubio je set u tie-breaku.

Treći set potpuno je pripao Austrijancu Sebastianu Ofneru koji s 3:6, 7:6, 6:2 prolazi u drugo kolo.

Od hrvatskih predstavnika u igri su ostali Ante Pavić kojeg čeka dvoboj protiv Brandona Nakashime, Ivo Karlović koji će igrati protiv Ilje Marčenka te Jana Fett koja igra protiv Yuxuan Zhang.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!