Ostali sportovi

Odbojkaši upisali prvu pobjedu, odbojkašice ostale stopostotne

Branimir Korać • četvrtak, 23.08.2018.
Odbojkaši upisali prvu pobjedu, odbojkašice ostale stopostotne
Foto: FaH

Hrvatski odbojkaši i odbojkašice bili su uspješni u trećem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Oba susreta odigrana su u Sutinskim Vrelima, prvo su odbojkašice s 3:0 svladale Austriju, a zatim odbojkaši s 3:1 Albaniju...

Program u Sutinskim Vrelima otvorile su odbojkašice koje su igrale protiv Austrije i upisale pobjedu 3:0 te tako ostale na stopostotnom omjeru i jednom nogom zakoračile na Europsko prvenstvo.

Bio je to odličan nastup Hrvatica koje su rutinski odradile posao i uz posebno dobar nastup u trećem setu deklasirale Austriju. Pod vodstvom Danielea Santarellija Hrvatska je napravila novi iskorak u igri te rutinski prolazi kroz grupnu fazu.

Samanta Fabris, Sanja Popović Gamma i Ivana Prokopić predvodile su Hrvatsku u ovom susretu dok se kod Austrije istaknula Nikolina Maros.

Hrvatskoj treba još jedna pobjeda za matematičko osiguravanje prolaza na Europsko prvenstvo, a može do nje već za tri danakada gostuje u Austriji.

Odbojkaši su morali do pobjede protiv Albanije kako se ne bi doveli praktički u bezizlaznu situaciju i na kraju su slavili. Ispustili su treći set s 25:19, ali odmah su se oporavili i apsolutno nadigrali protivnika u četvrtom setu.

Ovo je prva pobjeda za odbojkaše u kvalifikacijama i na omjeru su 1-2, jednako kao i Albanija i Austrija s kojima će voditi bitku za barem drugo mjesto i nadu u prolaz na Europsko prvenstvo.

Odbojkašice:
Hrvatska - Austrija 3:0 (25:21, 25:20, 25:14)

Odbojkaši:
Hrvatska - Albanija 3:1 (25:15, 25:21, 19:25, 25:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!