Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice i službeno osigurale nastup na Europskom prvenstvu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.08.2018.
Hrvatske odbojkašice i službeno osigurale nastup na Europskom prvenstvu
Foto: FaH

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija na gostovanju u Austriji i matematički je potvrdila plasman među dvije najbolje reprezentacije skupine i dva kola prije kraja kvalifikacija potvrdila je odlazak na Europsko prvenstvo...

Hrvatske odbojkašice već nakon četiri kola osigurale su odlazak na Europsko prvenstvo. Četiri kola i četiri pobjede bilo je dovoljno za potvrdu jednog od prva dva mjesta, a za vjerovati je da će nastup u kvalifikacijama završiti na prvom mjestu u grupi pa i sa stopostotnim učinkom.

U četvrtom kolu gostovale su u Austriji i slavile s 3:1 te tako i službeno potvrdile odlazak na Europsko prvenstvo. Bila je to dosad najteža utakmica, Austrijanke su bile tvrd protivnik i u svim setovima vodila se velika borba.

Prvi set otišao je na stranu Austrije s 25:21, no u naredna tri Hrvatska je bila uspješnija i s 25:23, 25:21, 25:21 upisala je pobjedu 3:1.

Samanta Fabris i Lucija Mlinar predvodile su Hrvatsku, a izbornik Daniele Santarelli nije bio oduševljen nastupom.

"Nismo igrali dobro i napravili smo puno pogrešaka. Prvi set bio je katastrofalan, ali u ovom susretu najvažniji nam je bio rezultat, a ne kako smo igrali. Bez obzira na sve, moramo nastaviti raditi i podizati našu igru."

Pred Hrvatskom su još dvije utakmice u nastavku kvalifikacija, domaća protiv Švicarske i gostujuća protiv Albanije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!