Ostali sportovi

Albanija nanijela treći poraz, hrvatski odbojkaši u jako teškoj situaciji

Petar Jenjić • nedjelja, 26.08.2018.
Albanija nanijela treći poraz, hrvatski odbojkaši u jako teškoj situaciji

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija upisala je treći poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, večeras je s 3:1 izgubila na gostovanju u Tirani kod Albanije...

Nakon pobjede protiv Albanije 3:1 prije nekoliko dana u dvorani "Sutinska vrela", hrvatski odbojkaši istim su rezultatom poraženi na gostovanju kod iste reprezentacije.

Albanija je odigrala jako dobru utakmicu večeras i stigla do druge pobjede u kvalifikacijama, ujedno druge na domaćem terenu, iako je bila bez kapetana Gazmenda Husaja. Slavila je s 25-14, 25-20, 20-25, 25-20. Hrvatska je trenutno na omjeru 1-3.

Domaćin je dominirao u prva dva seta i lakoćom ih uspio osvojiti. Hrvatski su odbojkaši tek jedan i pol set uspjeli odigrati na pravoj razini, ali to nije bilo dovoljno. Nakon što su osvojili treći, u četvrtom su ponovno posustali i Albanija je mogla slaviti pobjedu.

Anton Qafarena bio je najbolji igrač susreta s 23 poena, u redovima Hrvatske Danijel Galić poentirao je 17 puta.

Utakmicu je prokomentirao i hrvatski izbornik Ivan Rančić koji je nakon utakmice kazao je njihov protivnik večeras slavio apsolutno zasluženo.

"Nedostajalo nam je nekoliko igrača za utakmicu, nismo uspjeli odigrati dobro. Pokušali smo okrenuti rezultat meča osvajanjem trećeg seta, ali bez uspjeha. Albanija je odigrala jako dobru utakmicu i stigla do pobjede bez svog najboljeg igrača. Ovo je teren na kojem smo gubili i ranije, tako da smo znali da će biti teško. Nakon ovog poraza bit će jako teško kvalificirati se iz grupe."

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo:
Albanija - Hrvatska 3-1 (25-14, 25-20, 20-25, 25-20)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10829.08.2018. u 00:08
    znalo se unaprijed....nasi odbojkasi tradicijonalno gube kljucne utakmice...i onda se vade na nesto.....
    narada108