Tenis

Petra Martić poražena od iskusne Čehinje u prvom kolu US Opena

Branimir Korać • utorak, 28.08.2018.
Petra Martić poražena od iskusne Čehinje u prvom kolu US Opena
Foto: EPA

Petra Martić zaustavljena je već na startu US Opena. U prvom kolu igrala je protiv Lucie Šafarove koja je odnijela glatku pobjedu u dva seta...

Obje hrvatske predstavnice u glavnom ždrijebu US Opena završile su s nastupom porazima u prvom kolu. Donna Vekić nije uspjela svladati Anastasiju Sevastovu, a poražena je i Petra Martić koja je igrala protiv Lucie Šafarove.

Bio je to njihov prvi dvoboj u zadnjih šest godina, nakon što su dosad odigrale tri meča u kojima je Šafarova dva puta slavila u tri seta, ovaj put iskusna Čehinja bila je uvjerljivija i odnijela pobjedu s dva puta po 6:4.

Šafarova je preskočila turnire u Cincinnatiju i New Havenu kako bi se što bolje pripremila za US Open, na oba turnira trebala je igrati kvalifikacije, ali odlučila je nakon Montreala uzeti pauzu i što spremnija dočekati početak posljednjeg Grand Slam turnira sezone.

Protiv Martić je praktički cijeli meč bila u prednosti i uspjela je dovršiti posao nakon sat i pol borbe.

U prvom setu do breaka je došla već u trećem gemu da bi odmah nakon toga Martić odgovorila, ali nije izdržala i u petom gemu ponovno izgubila servis.

Tek na servisu Šafarove za prvi set Martić je uspjela stvoriti probleme Čehinji, imala je i break loptu, ali Šafarova na kraju koristi četvrtu set loptu za 6:4.

U drugom setu breakova nije bilo do petog gema kada Martić još jednom ulazi u probleme i Šafarove stječe prednost. Martić je nakon toga imala break loptu za poravnanje, nije ju iskoristila i Čehinja je mirno odservirala za pobjedu.

Šafarova tako prolazi u drugo kolo gdje će imati težak posao, očekuje ju dvoboj protiv dobre mlade Australke Ashleigh Barty.

US Open, prvo kolo:
Lucie Šafarova (Češka) - Petra Martić (Hrvatska) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!