Tenis

Borna Ćorić juriša dalje, u tri seta slavio protiv Carballesa Baena

Petar Jenjić • srijeda, 29.08.2018.
Borna Ćorić juriša dalje, u tri seta slavio protiv Carballesa Baena
Foto: EPA

Borna Ćorić stigao je do pobjede protiv Roberta Carballesa Baena u tri seta i tako se plasirao u treće kolo US Opena...

Uspješan je i u drugom kolu bio Borna Ćorić koji je tako stigao na korak do drugog tjedna US Opena. Tri seta bila su dovoljna za pobjedu protiv Roberta Carballesa Baena iz Španjolske.

Hrvatski tenisač slavio je sa 7:6, 6:2, 6:3 nakon nešto više od dva i pol sata igre. U trećem kolu Ćorić će igrati protiv boljeg iz dvoboja Medvedev - Tsitsipas.

Nakon šest odigranih gemova nije bilo nijedne break prilike, oba tenisača čvrsto su držala svoj servis. Međutim, u sljedeća dva vidjelo smo po jedan oduzet servis sa svake strane. Prvo je Ćorić iskoristio svoju prvu, a zatim i Španjolac. Set je stigao do 13. igre u kojoj je hrvatski tenisač bio u vodstvu gotovo cijelo vrijeme i na kraju ju osvojio sa 7:4.

Slično je krenuo i drugi set. Oba tenisača dobro su se držala na servisu, a prvi je zaprijetio Carballes, no Ćorić je spasio prvu i jedinu break loptu u setu. Ostatak seta ipak je u potpunosti pripao hrvatskom tenisaču koji je s dva breaka poveo s 2:0.

Rezultat je u trećem setu bio izjednačen prvih nekoliko gemova. Ćorić je na otvaranju seta spasio jednu break loptu, a do kraja seta rutinski čuvao servis. U šestom gemu oduzeo je servis protivniku i mirno zaključio meč u svoju korist.

US Open, 2. kolo:
Borna Ćorić (20) - Roberto Carballes Baena 7:6 (4), 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!