Košarka

Anzulović: "Nećemo dobiti utakmicu samo zato što imamo četvoricu NBA igrača u rosteru"

Branimir Korać • srijeda, 29.08.2018.
Anzulović: "Nećemo dobiti utakmicu samo zato što imamo četvoricu NBA igrača u rosteru"
Foto: FaH

Hrvatska s četvoricom NBA igrača traži dvije pobjede u narednim kvalifikacijskim susretima, protivnici neće biti jednostavni, ali slavlja protiv Litve i Poljske su imperativ...

Hrvatska 14. lipnja u Osijeku dočekuje Litvu, a tri dana kasnije ide u goste Poljskoj u Gdanjsk. Izbornik Dražen Anzulović morat će u naredna dva tjedna pronaći dobitnu kombinaciju i napraviti sve kako bi Hrvatska upisala dvije pobjede.

"Napokon smo se okupili u respektabilnom sastavu. Vrlo je bitno da se pripremimo fizički, taktički i psihološki jer nećemo dobiti utakmicu samo zato što imamo četvoricu NBA igrača u rosteru, nego samo ako ćemo igrati dobro. Moramo igrati kao momčad i onda će kvaliteta isplivati, tako je u ekipnim sportovima", tvrdi izbornik Anzulović.

"Ove zadnje dvije pobjede su nas ostavile na životu, ali još uvijek smo daleko od Svjetskog prvenstva. Da bi vidjeli Kinu, prema mom mišljenju, moramo upisati najmanje četiri pobjede. Dok god imamo šanse za prolaz, mi ćemo se boriti. A drugo je pitanje kako mislimo doći do tih pobjeda."

Krunoslav Simon posljednji će se priključiti pripremama jer nije dobio dozvolu Anadolu Efesa za treninge od prvog dana, naravno, to nije naišlo na odobravanje u hrvatskom taboru, ali rat koji traje između svih tih silnih košarkaških organizacija na kraju se prelama preko leđa igrača i navijača, a oni koji ratuju - njima je svakako dobro. Da se neke klubove pita, reprezentacije ne bi ni postojale.

Zato su tu Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Ante Žižić i Ivica Zubac koji će predstavljati veliku snagu ove reprezentacije.

"Sada sam u boljem stanju nego što sam to bio u lipnju na prošlom okupljanju. Imao sam dosta vremena i za odmor i za rad na svojoj igri. Situacija je teška, svaki koš bit će nam bitan, a već prva utakmica s Litvom dosta toga će reći. Litva s pobjedom praktički već odlazi na SP, a mi ako izgubimo gubimo i ogroman postotak šansi. Moramo krenuti s dvije pobjede i olakšati si put do SP-a", kaže Bogdanović.

Dario Šarić također vjeruje kako će biti u pravom izdanju već u susretu protiv Litve.

"Imam još 14 dana do prve utakmice i nadam se da ću biti pravi. Ne sjećam se kad smo zadnji put imali u reprezentaciji četvoricu NBA igrača, moramo napraviti sve da omogućimo onima koji će igrati u studenom i veljači taj nekakav zamah."

U seniorskoj reprezentaciji debitirat će Ante Žižić koji je propustio prošle akcije, ali sada je dobio dozvolu Cavsa i igrat će u naredna dva susreta.

"Vrlo sam motiviran i došao sam pomoći koliko god mogu. Cilj nam je zajednički, a to su dvije pobjede. Pričat ćemo na terenu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!