Zimski sportovi

Medveščak na korak do obrane naslova u Szekesfehervaru

Sportnet • subota, 01.09.2018.
Medveščak na korak do obrane naslova u Szekesfehervaru
Foto: FaH

Igrači Aarona Foxa upisali su prvu pobjedu na međunarodnom memorijalnom turniru IFJ Ocskay Gabor u mađarskom Szekesfehervaru. Medvjedi su bili bolji od francuske momčadi Bruleurs de Loups 1:2 (0:0, 0:2, 1:0).

Igrači Bruleurs de Loupsa agresivnije su ušli u utakmicu, ali Mathieu Corbeil uspio je sačuvati mrežu Medvjeda netaknutu sve do posljednje trećine. U prvom dijelu nije nedostajalo isključenja, kao ni akcija, koje ipak nikoga nisu dovele u vodstvo. Povratkom na led u drugoj trećini i nametanjem svoga ritma, Medveščak dolazi do dva pogotka prednosti. Akcija Jordana Samuels-Thomasa na samom početku rezultirala je prvim golom (u susretu) za 0:1, a precizan za povećanje vodstva Medvjeda bio je Sondre Olden. Na početku posljednje trećine protivnička se momčad približila na gol zaostatka zahvaljujući Maximeu Legaultu kojem je asistirao Guillaume Leclerc. U nastavku susreta, sve do posljednje minute nijedna momčad nije pospremila pak u protivničku mrežu, a Medvjedi su upisali pobjedu i na korak su do obrane naslova prvaka turnira.

Trener Aaron Fox istaknuo je da je utakmica bila fizički zahtjevna: "Utakmica je bila teška, ali naši su se igrači trudili. Ovo nije bila naša najbolja utakmica predsezone, ali svaki je susret prilika za učenje i iskoristit ćemo to kako bismo se što bolje pripremili za sezonu. U drugoj smo trećini igrali onako kako trebamo igrati, više napadački i uspjeli smo zabiti dva pogotka. Imali smo prilike i u prvoj i zadnjoj trećini, ali bilo je puno kazni i bilo je teško ući u ritam."

Sutra Medvjede čeka finale protiv boljeg iz utakmice Fehervar AV19 – Asiago 1935.

Bruleurs de Loups - KHL Medveščak Zagreb 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

0:1 MZA SAMUELS THOMAS J. (21:40)

0:2 MZA OLDEN SONDRE (29:16/ SAUVE, Y.)

1:2 BDL LEGAULT MAXIME (43:35/ LECLERC G.)

Isključenja: 16:30

Bruleurs de Loups: Bonvalot, Horak, Kramar, Onno, Fleury, Baylacq, Kara, Koudri, Kearney, Latendresse, Leclerc, Hardowa, Magovac, Golicic, Legault, Trabichet, Tartari, Da Costa, Fabre, Rohat, Arnaud

KHL Medveščak Zagreb: Rosandić, Corbeil, Brine, Hardy, Deutsch, Lehtonen, Zanoški, Simšič, Sylvestre, Olden, Puskarich, Sauve, Čepon, Fičur, Puzić, Janković, Samuels-Thomas, Perkovich, Šijan, Kudelka, Armstrong, Manavian, Aviani

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!