Tenis

John Millman šokirao Rogera Federera i izbacio ga u osmini finala

Branimir Korać • utorak, 04.09.2018.
John Millman šokirao Rogera Federera i izbacio ga u osmini finala
Foto: EPA

Roger Federer ostao je bez četvrtfinala US Opena nakon što ga je neočekivano svladao 55. igrač svijeta John Millman. Australac je stigao do najveće pobjede u karijeri i prvi put plasirao se u četvrtfinale na Grand Slam turnirima...

Najveće iznenađenje ovogodišnjeg izdanja US Opena priredio je John Millman, 55. igrač svijeta koji je šokirao Rogera Federera.

Očekivao se dvoboj između Novaka Đokovića i Federera u četvrtfinalu, no Australac je odigrao meč karijere, a definitivno mu je pomogao i Švicarac vrlo lošim nastupom te velikim brojem pogrešaka.

Federer je prvi put u karijeri izgubio na US Openu od igrača koji nije u Top 50 i neće uspjeti ostvariti cilj, osvojiti US Open šesti put u karijeri. S druge strane Millman je prvi put u karijeri stigao do pobjede protiv igrača koji je u Top 10.

Sam meč potrajao je do iza ponoći, a Federer je imao dosta problema, koncentracija nije bila na njegovoj uobičajenoj razini te je imao deset dvostrukih servis pogrešaka te čak 76 neprisiljenih pogrešaka dok je Millman imao samo 28.

"Bilo je jako vruće i jedna od onih večeri kada ne mogu doći do zraka. Mučio sam se u takvim uvjetima i ovo je jedan od prvih puta da mi se takvo što dogodilo. Samo sam se znojio i gubio energiju, u jednom trenutku bio sam sretan što je meč napokon gotov", istaknuo je Federer.

Tijekom meč pokušao je čak 35 dropshotova, pokušavao je kratiti izmjene, a Millman je to znao kazniti i dolaziti do poena.

Nakon osvojenog prvog seta, Federer je imao prednost u drugom, a set lopte i u trećem i četvrtom, ali nikako nije uspio dovršiti posao i Millman je izborio dvoboj protiv Đokovića.

US Open, osmina finala:
John Millman (Australija) - Roger Federer (Švicarska, 2) 3:6, 7:5, 7:6(7), 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!