Nogomet

Treneri traže od Uefe ukidanje pravila o golu u gostima

Branimir Korać • srijeda, 05.09.2018.
Treneri traže od Uefe ukidanje pravila o golu u gostima
Foto: EPA

Treneri vodećih europskih klubova sastali su se na godišnjem skupu u Nyonu gdje su kroz određene zaključke zatražili od Uefe promjene pojedinih pravila...

Na sastanku u Nyonu sudjelovali su Massimiliano Allegri (Juventus), Carlo Ancelotti (Napoli), Unai Emery (Arsenal), Paulo Fonseca (Šahtar Doneck), Julen Lopetegui (Real Madrid), Jose Mourinho (Manchester United), Thomas Tuchel (Paris St. Germain) i bivši trener Arsenala Arsene Wenger, a iz Uefe su potvrdili kako su dobili određene zahtjeve na razmatranje.

Giorgio Marchetti kaže kako će UEFA razmotriti te zahtjeve i da je otvorena za diskusiju.

"Treneri smatraju kako postizanje gola u gostima više nije tako teško kao što je bilo u prošlosti i smatraju kako bi trebalo razmisliti o ukidanju tog pravila. Njihovo je mišljenje kako se u nogometu dosta toga promijenilo i da danas gol u gostima nema više takvu težinu kao kada je uveden", kaže Marchetti.

Prema mišljenju trenera zbog tog pravila gola u gostima domaće momčadi više se brane kako ne bi primile taj koban gol na svom travnjaku dok se gosti uglavnom orijentiraju na ubojite kontre i tako pokušavaju igrati.

To je pravilo uvedeno još 1965. godine kao alternativa bacanja novčića ili ponavljanja utakmica, a onda se uzimala u obzir i činjenica kako su uvjeti na gostovanju zbog problema s putovanjem bili dosta teži.

Treneri isto tako traže od Uefe da se i ostale države priključe Engleskoj i Italiji koji su donijeli odluku o završetku prijelaznog roka uoči prvog prvenstvenog kola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2018. u 17:11
    Bilo bi i vrijeme da to ukinu.
    Obrisan korisnik
  • tecec05.09.2018. u 16:52
    taj gol u gostima ima i prednosti i mana, ali definitivno bi ga trebalo ukinuti u produžecima, jer momčadi nisu ravnopravne. Onaj tko je prvu igrao u gostima igrao je 90 min, dok je drugi gost igrao 120 min.
    tecec
  • Dinko Bilich05.09.2018. u 15:49
    Zavisi iz kakvog kuta gledaš. Ovako bi nominalno tribale bit puno manje uzbudljive utakmice s dosta više opreza i čekanja produžetaka/penala
    Dinko Bilich
  • soecc05.09.2018. u 13:35
    Ma super. Ajmo pucat penale.
    soecc
  • danchy05.09.2018. u 12:03
    I vrijeme je da se ukine to glupo pravilo...
    danchy