Nogomet

Santos uoči Hrvatske: "Htjet će se pokazati i opravdati rezultat iz Rusije"

Petar Jenjić • srijeda, 05.09.2018.
Santos uoči Hrvatske: "Htjet će se pokazati i opravdati rezultat iz Rusije"
Foto: EPA

Izbornik portugalske nogometne reprezentacije Fernando Santos najavio je prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske, ističući kako će Hrvatska htjeti pokazati u što boljem svijetlu i opravdati rezultat sa Svjetskog prvenstva...

Portugal i Hrvatska u četvrtak će odigrati prijateljsku utakmicu uoči početka Lige nacija. Dvoboj protiv viceprvaka svijeta najavio je i izbornik Portugala Fernando Santos.

"Hrvatska je viceprvak svijeta, igra na visokoj razini i to je pokazala u Rusiji. Igrati protiv Hrvatske je kao igrati protiv Francuske i Italije. Međutim, i mi smo na toj razini. To je protivnik koji će se htjeti pokazati i opravdati rezultat iz Rusije. Želimo jednu pravu prezentaciju, to Portugal želi."

Aktualnim europskim prvacima cilj je u novom ciklusu stvoriti momčad za obranu naslova prvaka. Među igračima neće biti Cristiana Ronalda koji je dobio Santosovo dopuštenje da ostane u Juventusu.

"Došla je u sastavu u kojemu je došla, nema važnih igrača poput Mandžukića. Nama je ovo početak novog ciklusa, a glavni cilj je Europsko prvenstvo i obrana titule. Imamo dosta novih lica i ostaje nam vremena za uigravanje. Reprezentacija je reprezentacija i bez Cristiana Ronalda. Svi igrači su nam bitni."

"Luka Modrić jako je dobar igrač i to je pokazao u zadnjim susretima. Fantastičan je, iako mislim kako je nedavna nagrada trebala pripasti Ronaldu. Što se tiče FIFA-ine nagrade, još ćemo vidjeti. Meni je Ronaldo broj jedan, a Modrić broj dva."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!