Nogomet

Izbornik Dalić otkrio sastav za Portugal, Livaji i Santiniju po poluvrijeme

Branimir Korać, hns.family • srijeda, 05.09.2018.
Izbornik Dalić otkrio sastav za Portugal, Livaji i Santiniju po poluvrijeme
Foto: FaH

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić razgovarao je s predstavnicima medija dan uoči sraza s europskim prvakom Portugalom...

Hrvatska nogometna reprezentacija prvi put se okupila nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji te je očekuju dvoboji s Portugalom i Španjolskom.

"Radujem se ponovnom okupljanju, iako nemamo sedmoricu igrača. Veselim se bitnim utakmicama s Portugalom i Španjolskom, a nama je uvijek cilj pobijediti. Dat ćemo sve od sebe za pravu utakmicu, premda nismo u pravoj formi i na visokoj razini, ali bit će to dobar test za nas - pogotovo za igrače koji su prvi puta s nama", ističe izbornik Zlatko Dalić.

Izbornik je otkrio sastav s kojim će istrčati u Faru te najavio kako će iskoristiti svih šest izmjena.

"Napravit ćemo svih šest zamjena u drugom poluvremenu, cilj mi je da svi igraju. Livaja i Santini dobit će po jedno poluvrijeme u vrhu napada, isprobat ćemo Barišića na lijevom boku, Mitrovića na lijevom stoperu... U početnoj će postavi igrati L. Kalinić, Vrsaljko, Vida, Mitrović, Barišić, Badelj, Kovačić, Modrić, Perišić, Pjaca i Livaja."

Kao što je tražio od Saveza otkako je sjeo na klupu, Hrvatska u Portugalu ima vrlo ozbiljnog protivnika.

"Ja od svog prvog izborničkog dana želim snažne suparnike poput Portugala. Moramo se okrenuti onom najvažnijem, kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, i za to ćemo se pripremiti."

Danima se već puno priča o Luki Modriću i Cristianu Ronaldu.

"Ronaldo je jedan od najboljih igrača na svijetu i jedan od najvećih svih vremena. Ja sam nedavno komentirao negativne komentare prema Luki Modriću i nemam ništa osobno protiv Ronalda, možda je to krivo prezentirano i žao mi je što do toga uopće došlo. Na mom je listiću Modrić bio broj jedan, Ronaldo broj dva. Mislim da je Modrić zaslužio biti najbolji nogometaš Europe i svijeta, ove godine nitko nema trofeje poput njega i on ju je obilježio. Bila bi još bolja utakmica sutra kada bi Ronaldo igrao, ali kako nama nedostaju neki igrači, tako će nedostajati i Portugalu. Bit će još prigoda za susret s njime."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!