Košarka

Slovenci tricama zatrpali Hrvatsku i slavili u Varaždinu, Mustapić svijetla točka

Branimir Korać • srijeda, 05.09.2018.
Slovenci tricama zatrpali Hrvatsku i slavili u Varaždinu, Mustapić svijetla točka
Foto: FaH

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u Varaždinu je odigrala prijateljsku utakmicu protiv Slovenije i upisala tijesan poraz. Daleko je to bilo od kvalitetnog izdanja i pred Draženom Anzulovićem je još puno posla prije Litve u Osijeku...

Hrvatska s četvoricom NBA igrača upisala je poraz u Varaždinu od praktički rezervne slovenske momčadi. Slovenci su slavili 87:86 u susretu u kojem su ubacio 17 trica iz 28 pokušaja, uglavnom otvorenih trica koje se i trebaju spremiti.

Hrvatska nije izgledala dobro, imala je dobrih razdoblja u igri, ali u većem dijelu susreta nije bila prava, u obrani je bilo problema, zatvaranje skoka nije bilo dobro, a u napadu je bilo dobrih situacija, ali samo u trenucima kada je protok lopte bio dobar i nije se toliko carinila.

Očekivao se veliki doprinos povećeg broja igrača, ali na kraju je najviše pružio Jakov Mustapić, igrač iz sjene koji je bio prvi strijelac susreta s 25 poena, imao je dobrih obrambenih rola i nametnuo se izborniku Anzuloviću.

Od početka je bilo problema. Hrvatska je prve poene ubacila nakon više od četiri minute igre kada je Dario Šarić pogodio tricu, ali nije tu napadački nastavila u dobrom ritmu, Slovenija je držala prednost i konstantno bila u vodstvu.

Do kraja prvog dijela prednost Slovenije rasla je i do osam poena razlike i to kada god bi Hrvatska zaprijetila preokretom, Slovenija je odgovorila tricom, uglavnom s lijeve krilne pozicije, a i Matic Rebec, koji je odradio sjajnu utakmicu, ubacio je jednu iznimno tešku tricu preko ruke Zupca.

U nastavku se očekivala bolja Hrvatska, ali treća dionica to nije donijela. Na startu posljednje četvrtine Lapornik i Zagorec ubacuju trice za bijeg na najviših 77:61 za Sloveniju te se činilo kako se susret lomi na slovensku stranu.

Tek tu je Hrvatska zaigrala bolje, podigla je agresivnost na obje strane parketa i za samo pet minuta vratila se na tri poena zaostatka. Trica Mustapića tri minute prije kraja dovela je Hrvatsku na 83:83, ali Slovenci ponovno odlaze na četiri razlike. Još jedna trica Mustapića 20 sekundi prije kraja pruža šansu Hrvatskoj, Lapornik promašuje oba bacanja, ali Hrvatska ne koristi zadnji napad. Prave organizacije nije bilo, nešto je pokušao iz teške pozicije Šarić, ali nije prošlo.

Dosta toga nije funkcioniralo, ali već u Celju u drugoj utakmici trebalo bi biti bolje.

Mustapić je susret završio s 25 poena (5/7 za dva, 4/5 za tri), Bogdanović je dodao 17 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Šarić 15 poena i šest asistencija. Kod Slovenije Jakob Čebašek ubacio je 22 poena, a Matic Rebec 12 poena uz deset asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!