Tenis

Sjajne vijesti iz New Yorka: Mektić i Rosolska ušli u finale US Opena

Jan Šneler • četvrtak, 06.09.2018.
Sjajne vijesti iz New Yorka: Mektić i Rosolska ušli u finale US Opena
Foto: FaH

Odlične vijesti stigle su iz SAD-a gdje je hrvatski tenisač Nikola Mektić u paru s Alicjom Rosolskom ušao u finale mješovitih parova na US Openu...

Već smo u više navrata isticali veliku kvalitetu koju Hrvatska ima u tenisačima koji nastupaju u parovima. Iznimka nije niti Nikola Mektić koji je u paru s Alicjom Rosolskom slavio protiv Shuai Zhang i Johna Peersa te ušao u finale US Opena, svoje prvo Grand Slam finale.

Početak nije bio obećavajuć. Zheng i Peers su dominirali prvim setom, došli do dva vrijedna breaka i imali priliku da pri vodstvu 1:5 svojim servisom zaključe set. Ipak, Mektić i Rosolska uspjeli su nakratko to odgoditi uzevši jedan servis protivnika.

Drugi set počeo je ipak puno bolje za hrvatsko-poljski par. Već u prvom gemu dolaze do breaka koji nažalost uspijevaju zadržati vrlo kratko. Zheng i Peers su se vratili i poveli s 2:3. No, Mektić i Rosolska pokazuju kako su u dobroj formi i vrlo brzo dolaze do novog breaka, u sedmom gemu, kojeg su ovoga puta sačuvali i osvojili set sa 6:4.

Došao je red na odlučujući set, prošireni tie-break, koji se igra do 10 poena. Krenulo je fantastično. Iako nisu bili uvijek sigurni na svom servisu, Mektić i Rosolska su briljirali na protivnički servis. Vodili su s 4:1, a kada su s dva mini breaka došli do velikog vodstva od 7:2, činilo se da je priči došao kraj. Manjih problema je bilo na kraju, no prednost je bila prevelika te su Mektić i Rosolska zasluženo slavili sa 10:7.

U finalu ih čekaju vrlo zahtjevni Bethanie Mattek-Sands i Jamie Murray koji kombinirano imaju čak 12 Grand Slam naslova u parovima i mješovitim parovima. Ipak, već smo svjedočili dobrim rezultatima Hrvata na ovogodišnjem Australian Openu kada su trofej osvojili Gabriela Dabrowski i Mate Pavić. Napomenimo za kraj kako bi u slučaju pobjede Mektića i Rosolske, od četiri Grand Slama, Hrvatska ove sezone imala čak tri pobjednika u kategoriji mješovitih parova. Australian Open osvojio je Pavić, Roland Garros Ivan Dodig i nadajmo se za povijesni rezultat, US Open Mektić.

US Open, mješoviti parovi, polufinale:
Rosolska/Mektić - Zhang/Peers 2:6 6:4 10:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!