Ostali sportovi

Tri hrvatske ritmičarke u pohodu na Svjetsko prvenstvo

Sportnet • petak, 07.09.2018.
Tri hrvatske ritmičarke u pohodu na Svjetsko prvenstvo

Hrvatska reprezentacija u ritmičkoj gimnastici od 10. do 16. rujna nastupit će na Svjetskom prvenstvu koje se održava u glavnom gradu Bugarske, Sofiji.

Tri seniorske reprezentativke - Petra Ribarić, Laura Božić i Sunčica Lozić predstavljat će hrvatske boje na 36. svjetskom prvenstvu koje počinje u ponedjeljak a čiji je domaćin bugarska prijestolnica Sofija. Natjecanje će se održati u Areni Armeec koja je prošle godine već ugostila neke od naših djevojaka u sklopu Svjetskog kupa. S obzirom na format natjecanja, Petra, Laura i Sunčica na Svjetskom će prvenstvu nastupiti kao tim. Ukupno će raditi deset vježbi od kojih će se rezultati osam najboljih zbrajati za ukupni timski rezultat.

"Više puta sam bila u Sofiji na pripremama i surađivala s bugarskim trenerima od kojih sam puno naučila. U areni u kojoj se održava Svjetsko prvenstvo natjecala sam se već na Svjetskom kupu prošle godina pa mi je drago da idem u meni već poznatu dvoranu. Želja mi je da sve tri vježbe odradim što bolje i sigurnije te ostavim dobar dojam na terenu. Smatram da sam postigla zadovoljavajuću formu i sada je još jedino važno da ostanem sabrana i koncentrirana pri izvedbi na terenu", uoči puta u Sofiju iskrena je bila Petra Ribarić.

Osim Petre, kojoj velika natjecanja nisu strana, nešto iskustva na važnim gimnastičkim terenima ima i 18-godišnja Laura Božić, koja se za ovo prvenstvo posebno pripremala i s ruskom trenericom.

"Krajem kolovoza s reprezentacijom sam bila na natjecanju u Budimpešti kako bismo vidjeli u kakvoj smo formi pred Svjetsko prvenstvo te koje greške još treba ispraviti. Zadovoljna sam svojim nastupima, osim u vježbi s loptom gdje sam imala većih grešaka", na posljednju se provjeru uoči prvenstva osvrnula Laura.

O svojim očekivanjima od nastupa na Svjetskom prvenstvu Laura je prilično kratka.

"Ostalo mi je još svega par dana do Svjetskog prvenstva u Bugarskoj te se osjećam spremno. Najsigurnija sam u vježbi s loptom, ali nadam se dobrim nastupima i s obručem i trakom."

Najmlađa hrvatska predstavnica u Bugarskoj će biti 15-godišnja Kaštelanka Sunčica Lozić, kojoj će ovo biti jedno od prvih velikih natjecanja u seniorskoj karijeri.

"Nadam se da ću uspješno pokazati ono što sam pripremala cijelo ljeto i svoje koreografije prikazati što bolje mogu. Ono na što se trebam usredotočiti jest maksimalna koncentracija u svakoj sekundi i dobra postava glave, što nije lako, ali nije ni nemoguće. Rezultat mi je itekako bitan jer je to jedno od mojih prvih velikih natjecanja u seniorskoj kategoriji. Ovo je još jedan veliki izazov za mene, gdje ću, nadam se, ostvariti uspješan rezultat i prikupiti nova iskustva", iskrena je Sunčica Hrvatska reprezentacija već je u Sofiji, gdje danas započinju s treninzima, dok su kvalifikacije na rasporedu od ponedjeljka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!