Nogomet

VIDEO: Belgija u sat vremena napunila mrežu Škotske

Petar Jenjić • subota, 08.09.2018.
VIDEO: Belgija u sat vremena napunila mrežu Škotske
Foto: EPA

Nogometaši Belgije visoko su slavili na gostovanju u Glasgowu kod Škotske. Prijateljski dvoboj zaključili su pobjedom od 4:0...

Prvu utakmicu nakon osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu odigrala je Belgija koja je gostovala na Hampden Parku u Glasgowu. Škotska nije bila prejak protivnik i konačnih 4:0 ipak dovoljno govori o razlici u kvaliteti.

U prvom poluvremenu gostujuća je momčad imala tek minimalno vodstvo do kojeg je došla u 28. minuti. Nakon slabe reakcije škotske obrane Thorgan Hazard proigrao je Romelu Lukakua koji iz blizine nije imao težak posao.

U razmaku od 46. do 60. minute Belgija je postigla tri pogotka i tako riješila sva pitanja oko končanog pobjednika. Prvo je na otvaranju drugog poluvremena Eden Hazard snažnim udarcem matirao domaćeg vratara.

Strijelac drugog pogotka u 52. minuti upisao se i u asistente, nakon što je proigrao Michyja Batshuayia.

Batshuayi se po drugi puta upisao u strijelce nakon sat vremena igre. Youri Tielemans presjekao je jedno dodavanje, a igrač Valencije sjurio se prema protivničkom golu i krasnim udarcem s ruba kaznenog prostora neobranjivo pogodio.

Do kraja susreta imali su Škoti nekoliko solidnih pokušaja prema belgijskom golu, no rezultat se više nije mijenjao.

Prijateljska utakmica:
Škotska - Belgija 0:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!