Košarka

Hrvatski košarkaši uzvratili Sloveniji za poraz u Varaždinu

Branimir Korać • subota, 08.09.2018.
Hrvatski košarkaši uzvratili Sloveniji za poraz u Varaždinu
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija u Celju je svladala Sloveniju i tako joj uzvratila za onaj poraz u Varaždinu od prije nekoliko dana. Bolji nastup Hrvatske i odmah bolji konačni ishod...

Kao i u Varaždinu, ovdje je također bilo važnije isprobati taktičke varijante i nastaviti dizati formu igrača kroz utakmice. Hrvatska je ovaj put odigrala bolje, slavila je 83:75 i cijelim tijekom susreta imala kontrolu nad situacijom na parketu.

Za razliku od prvog susreta u kojem je Hrvatska poražena 87:86, ovaj put Slovenci ipak nisu bili baš toliko šuterski raspoloženi, u Varaždinu su ubacili 17 trica, ovaj put ipak pet manje što je i dalje respektabilnih 12, no osjetilo se to na rezultatu.

Ovaj put Hrvatska je bila jača za Krunu Simona koji se napokon priključio reprezentaciji, Simon je odmah pokazao koliko znači za Hrvatsku i donio je puno toga dobroga u napadačkoj fazi.

Prvo ime susreta ipak je bio Dario Šarić koji je potvrdio klasu i nije bio daleko od triple-double učinka. Šarić je za 33 minute na parketu ubacio 18 poena uz šut 3/8 za dva, 3/3 za tri i 3/4 slobodna bacanja, a tome je dodao devet skokova i osam asistencija te bio prvi strijelac, skakač i asistent na susretu.

Hrvatska je u Celju u drugoj dionici preuzela stvari u svoje ruke, povela i nakon toga Slovenija je bila lovac i hvatala zaostatak. Na početku drugog poluvremena tricom Ivana Ramljaka Hrvatska je prvi put dohvatila i dvoznamenkastu prednost, održavala je vodstvo bez problema do posljednje dionice.

Tu je uslijedilo lošije razdoblje, Slovenija se potpuno vratila i poravnala na 66:66, ali nakon toga Žižić i Šarić odvajaju Hrvatsku i do kraja susreta bez problema je iskontrolirala rezultat.

Uz Šarića istaknuli su se i Ante Žižić s 15 poena i sedam skokova, Kruno Simon s 12 poena i šest skokova te Ivica Zubac s deset poena i devet skokova. Kod Slovenije Mesiček je bio najbolji s 14 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!