Nogomet

Mladi Hrvati očitali lekciju Bjelorusima i pregazili ih u važnom kvalifikacijskom susretu

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.09.2018.
Mladi Hrvati očitali lekciju Bjelorusima i pregazili ih u važnom kvalifikacijskom susretu
Foto: FaH

Hrvatska reprezentacija do 21 godine upisala je visoku pobjedu na gostovanju u Bjelorusiji. Ovom pobjedom Mladi Vatreni napravili su još jedan korak prema plasmanu na Europsko prvenstvo...

Uoči najvažnije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Hrvatska je gostovala u Bjelorusiji i nipošto si nije smjela dopustiti kiks. Njega nije bilo, razlika u kvaliteti bila je prilična i Hrvatska je visoko slavila s 4:0.

U sljedećem kolu sredinom listopada Hrvatsku očekuje dvboj protiv Grčke, iznimno važan u borbi za prvo mjesto. Hrvatska će morati upisati pobjedu dok Grcima igra i remi, no kvaliteta je na hrvatskoj strani i ima dosta razloga za optimizam.

Protiv Bjelorusije bilo je puno lakše nego u onom susretu u Varaždinu gdje je Hrvatska teškom mukom slavila 2:1. Dobro se sjećamo te muke kroz 90 minuta, silnih promašaja, ali onda i golova Lorenca Šimića u 93. i Filipa Benkovića u 96. minuti koji su okrenuli susret u potpunosti.

U Grodnom je bilo posve drugačije. Hrvatska je igrala vrlo dobro, opasno je prijetila sa svakim dolaskom pred kazneni prostor i nije dugo čekala na golove.

U 16. minuti Hrvatska je povela pogotkom Marina Jakoliša kojeg je Nikola Vlašić odlično proigrao, on došao sam pred vratara i lakoćom zabio.

Do kraja prvog dijela još jedna lopta završila je u domaćoj mreži. Vlašić je ponovno bio asistent, ostavio je loptu za Šunjića koji izvana vrlo precizno od vratnice zabija za 2:0.

Odmah na početku drugog poluvremena i treći pogodak. Bio je to solo prodor Alena Halilovića koji je dugo vukao loptu i onda opalio s ruba kaznenog prostora u suprotni kut.

Nastavilo se u istom ritmu, Hrvatska je stvarala prilike, a sredinom drugog dijela došla je i do četvrtog gola. Odlična akcija Gračanovih izabranika, lopta je na kraju došla do Josipa Brekala koji iskosa probija vratara za konačnih 4:0.

Gračan može biti zadovoljna, Hrvatska je odigrala vrlo dobru utakmicu i visoko slavila.

U-21 kvalifikacije, skupina 1:
1. Grčka 22 (-1)
2. Hrvatska 19 (-1)
3. Češka 13 (-1)
4. Bjelorusija 11 (-1)
5. Moldavija 7
6. San Marino 0

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10810.09.2018. u 21:29
    ne znam da li je "kvaliteta na hrvatskoj strani"....Grci si nisu dopustili kiks kao sta smo mi u Ceskoj, u stvari nemaju poraza. To su ta tri boda koji imaju vise od nas.
    narada108