Nogomet

Dalić: "Želimo li nešto napraviti, moramo biti bolji, kvalitetniji i agresivniji nego kod Portugala"

hns.family, Petar Jenjić • ponedjeljak, 10.09.2018.
Dalić: "Želimo li nešto napraviti, moramo biti bolji, kvalitetniji i agresivniji nego kod Portugala"
Foto: FaH

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić govorio je na konferenciji za medije uoči sraza sa Španjolskom, prve utakmice Vatrenih u novoosnovanoj Ligi nacija...

Utakmicu protiv Španjolske najavio je izbornik Zlatko Dalić koji je istaknuo kako će ključ biti borba na sredini terena.

"Čeka nas teška utakmica kod suparnika koji je pobjedom kod Engleske dobio dodatno samopouzdanje i sigurnost. Želimo li nešto napraviti, moramo biti bolji, kvalitetniji i agresivniji nego kod Portugala. Ključ je u sredini terena, tko tamo dobije više duela, dobit će i utakmicu."

Kao i uvijek, Hrvatska će ići na pobjedu i ulazak u Ligu nacija na najbolji mogući način.

"Imamo sjajne rezultate u zadnjih godinu dana, a igramo protiv europskih i svjetskih prvaka. Liga nacija daje nam šansu nastaviti taj niz, i nismo došli izgubiti, nego ćemo pokušati pobijediti bez obzira na snagu suparnika i vrući teren. Pokušat ćemo srušiti i španjolsku tradiciju kvalifikacijske nepobjedivosti na domaćem terenu."

Dalić očekuje kako će biti vrlo agresivno s obje strane, uz visok pritisak.

"Luis Enrique je već protiv Engleske nagovijestio da će Španjolska igrati visoki pritisak, to je njihov stil i to očekujemo. Krenut će tako i protiv nas, traže sva tri boda i moramo imati spreman odgovor. Rješenje je stajati blizu njihovim igračima, suprotstaviti im se jednakom agresijom, no Španjolska igra brzo i okomito te ulaze u prazan prostor."

S obzirom na to da se Domagoj Vida ozlijedio protiv Portugala, a Dejana Lovrena i nema zbog zdravstvenih problema, Dalić je malo provjeriti neka od imena.

"Vida je imao neugodnu ozljedu, ali bude li ga boljelo - poznavajući njegov karakter - stisnut će zube i igrat će. Nemamo puno mogućnosti u sastavu, ali moramo tražiti pozitivan rezultat. Pokušat ćemo provjeriti neka nova imena, dat ćemo im šansu. Nema bolje situacije za traženje novih igrača od ove, tako ćemo biti načistu i znati na koga možemo računati"

Dalić je i jedan od kandidata za trenera godine.

"Hvala igračima što su me doveli u takvu konkurenciju, da nije bilo svjetskog srebra u Rusiji ne bi bilo ni ove nominacije, iako su hrvatski treneri vrijedni i sposobni, no teško nam je dobiti šansu na velikoj sceni. Naravno, velika mi je čast biti u takvom društvu", zaključio je hrvatski izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!