Košarka

Šarić uoči Litve: "Moramo uključiti u igru sve igrače i to mi apsolutno odgovara"

Branimir Korać • srijeda, 12.09.2018.
Šarić uoči Litve: "Moramo uključiti u igru sve igrače i to mi apsolutno odgovara"
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija u petak igra iznimno važnu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. U Osijeku dočekuje Litvu i igra joj isključivo pobjeda...

Dario Šarić jedan je od ključnih pojedinaca i igrač koji bi trebao nositi Hrvatsku protiv Litve i Poljske. U Philadelphiji nema toliko važnu ulogu kao u reprezentaciji gdje su očekivanja ogromna.

"Teško mi je govoriti o svojoj igri. U odnosu na Philadelphiju, ovdje imam drugačiji status. Tamo sam treća-četvrta opcija, a ovdje s Bojanom prva. Moramo uključiti u igru sve igrače i to mi apsolutno odgovara. Nadam se da ću odigrati dobre utakmice i da ćemo pronaći put do te dvije pobjede."

Litva u Osijek donosi savršen omjer 6-0 i može si priuštiti neigranje Jonasa Valančiunasa i Domantasa Sabonisa. Hrvatska za razliku od Litve ima ogroman imperativ.

"Litva možda dolazi bez nekih ključnih igrača, ali može vas iznenaditi s niskom petorkom i staviti vas u neugodnu poziciju, posebno ako stave centra koji će izvlačiti Antu Žižića i Ivicu Zupca van reketa. Moglo bi biti problema, ali obojica će biti spremni, a mi ćemo im pomoći."

Sve hrvatske nacionalne selekcije vole igrati u Osijeku gdje su sjajno primljene i dočekuju ih pune tribine. Tako je i s košarkašima.

"Ovdje su uvijek krcate tribine, i na rukometu i na nogometu. Vidi se koliko ovdje vole hrvatske selekcije, pravi su navijači i velika podrška. Nadam se da će nam predstavljati veliku snagu i davati vjetar u leđa", istaknuo je u razgovoru za Fibinu stranicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!