Tenis

Čilić i Ćorić u akciji: Hrvatska veliki favorit protiv SAD-a

Jan Šneler • petak, 14.09.2018.
Čilić i Ćorić u akciji: Hrvatska veliki favorit protiv SAD-a
Foto: EPA

Od 11 sati počinje polufinale Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a u Zadru, a status favorita definitivno je pripao domaćinu...

Konačno je došao trenutak kada Hrvatska na terenu u Zadru otvara polufinale Davis Cupa protiv gostiju iz SAD-a. Prije nekoliko mjeseci bili smo oduševljeni ždrijebom jer smo se nadali vidjeti sve najbolje što Hrvatska i SAD imaju. Nažalost ili na sreću, kako god gledate, Jacka Socka i Johna Isnera nema na popisu te je time posao Hrvatskoj znatno lakši.

Kada kažemo lakši, definitivno ne mislimo ništa negativno, nego ističemo činjenicu da su u ovom trenutku hrvatski predstavnici kvalitetniji. Prvi će na teren Borna Ćorić koji će okušati snage sa Steve Johnsonom. Hrvatski tenisač i Johnson jednom su se sastali na prošlogodišnjem Roland Garrosu u kojem je pobjedu odnio Johnson.

Iako meč neće biti nimalo lagan, Johnson ipak nije protivnik razine Socka ili Isnera. Ćorić bi morao slaviti u ovom dvoboju, pogotovo uz podršku publike ali i zemljane podloge koja je njemu ipak prednost u odnosu na Johnsona. Poznato je koliko je prvi poen važan u ovakvim natjecanjima te je na Ćoriću veliki pritisak s kojim se on prilično lako suočavao u prošlim dvobojima.

Jasno, nakon meča Ćorića i Johnsona, slijedi i dvoboj najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića i Francesa Tiafoea. Čilić je vođa ove reprezentacije te bi bilo iznimno važno da on bez velikih mučenja, dođe do drugog boda i tako praktički dovede Hrvatsku na korak od finala.

Tiafoe je odličan igrač, riječ je o mladom 20-godišnjem Amerikancu, 40. na svijetu, koji već sada oduševljava sve ljubitelje tenisa. Ipak, Čilić je već dugo na najvišoj razini, posjeduje dozu autoriteta i njegov poraz bio bi veliko iznenađenje.

Iako je polufinale Davis Cupa, mnogi smatraju kako će Hrvatska današnje natjecanje završi s vodstvom 2:0. Amerikanci već godinama imaju problema s Hrvatskom. Već četiri puta igrali su zajedno i sva četiri SAD ke izgubio. Priliku za petu sreću dobili bi definitivno da su tu njihovi najbolji igrači, međutim u ovom, rezervnom sastavu, Hrvatska mora slaviti i potvrditi status favorita.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!