Nogomet

Dinamo pred teškim iskušenjem, Gorica spremna za iznenađenje

Jan Šneler • subota, 15.09.2018.
Dinamo pred teškim iskušenjem, Gorica spremna za iznenađenje
Foto: FaH

U sklopu sedmog kola HT Prve lige, novopečeni prvoligaš Gorica ugostit će aktualnog prvaka Dinama u dvoboju od kojeg svi puno očekuju...

Iako bismo teško mogli zamisliti prije godinu dana da o dvoboju Gorice i Dinama govorimo s tolikom pažnjom, ono što radi velikogorički klub je sjajno. Goričani su krenuli sramežljivo, izgubili susret drugog kola protiv Intera vrlo naivno, no onda je krenuo odličan niz od tri pobjede.

Klub stoji sjajno, pojačanja su i više nego pogođena, a ambicije prilično realne. Prije početka sezone isticali smo kako bi Gorica mogla biti iznenađenje prvenstva, no ovako dobar rezultat nismo očekivali. Teško je reći jesu li ga očekivali vodeći ljudi kluba, no Gorica izgleda sjajno. Uz sve to, u susret protiv Dinama nikako ne ulaze kao potpuni autsajderi, već kao momčad koja može pružiti dobar otpor jakoj zagrebačkoj momčadi.

Kada relativno nepoznata momčad, tek pristigla iz Druge HNL izrodi trenutno najboljeg strijelca, Lukasza Zwolinskog, onda je jasno kako se radi o vrlo dobroj selekciji stranaca i organiziranom klubu. Mozak operacije je Iyayi Believe Atiemwen za čije usluge se raspitivao i zagrebački Dinamo. Nigerijac je samo jedan od nogometaša iz te zemlje koji su pojačali Goricu i čini se kako u klubu vrlo dobro poznaju to tržište.

Ipak, nešto ipak treba priznati. Premda Goričani izgledaju dobro i bilježe dobre rezultate, još se nisu susreli s momčadi protiv Dinama. Dinamo je trenutno daleko najjača momčad HT Prve lige i premda je već dva puta remizirao, teško bi bilo očekivati da ne osvoji naslov prvaka i ove sezone. Radi se o jakoj momčadi, vrlo organiziranoj koju je jako dobro posložio Nenad Bjelica.

Nakon dosta teškog ritma i vrlo jakog početka sezone, Bjelici je sigurno dobro došao ovaj prekid od dva tjedna da se svi igrače dobro odmore i spremno krenu u nove izazove. Jasno, prva je na redu Gorica, no teško je pobjeći od činjenice da u četvrtak dolazi veliki Fenerbahče. Već je i ranije Bjelica govorio da ne razmišlja o protivnicima dok ne dođe red na njih, tako da je sigurno kako je sva pažnja usmjerena prema Gorici i ogledu sedmog kola HT Prve lige.

Situacija u momčadi je dobra, ozlijeđenih je sve manje i treba očekivati da će Dinamo istrčati u jakom sastavu. Jednostavno, prije važnog europskog ispita, Modri ne smiju pogriješiti i napraviti kiks koji bi unio nemir u momčad. Dinamo je favorit, ali isto tako da će im biti lagano, sigurno neće. Gorica je iznimno motivirana i iako većina navijača velikogoričkog kluba vjerojatno navija i za Dinamo, upravo takvi dvoboji najteži su favoritima. Gorica se želi nastaviti dokazivati, pokazati da je spremna za najveće izazove, a postoji li bolja prilika za to od aktualnog prvaka.

Susret je na rasporedu od 16.30 na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici čiji predviđeni kapacitet za ovu utakmicu je odavno rasprodan. Glavni sudac bit će Mario Zebec iz Cestice.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani15.09.2018. u 10:04
    Di je ta Cestica odakle je Zebec? Jel se on tamo rodio ili tamo živi?
    Bogomdani