Nogomet

Ivković: "U nedjelju nas čeka prava utakmica i vidjet ćemo ‘tko je veći frajer’"

Sportnet, Petar Jenjić • subota, 15.09.2018.
Ivković: "U nedjelju nas čeka prava utakmica i vidjet ćemo ‘tko je veći frajer’"
Foto: FaH

Nogometaši Slaven Belupa u nedjelju će u 7. kolu Hrvatski Telekom Prve lige odmjeriti snage s Lokomotivom. U posljednje tri utakmice ostvarili su pozitivne rezultate remiziravši na gostovanju kod Osijeka i u Koprivnici protiv Hajduka te pobijedivši prije tjedan dana Inter...

U pozitivnom ozračju i puna samopouzdanja Slaven Belupo dočekat će nedjeljnu utakmicu protiv Lokomotive koja će biti treća u nizu na domaćem terenu. Farmaceute će i u tom dvoboju voditi Tomislav Ivković koji je ranijih godina radio u tom zagrebačkom klubu.

"Veselim se utakmici i protivniku kao što je Lokomotiva jer znam da dolaze igrati i da su dobri kao i mi. To je klub za koji sam emotivno vezan, ali nema ništa ljepše nego dobiti prijatelja protiv kojeg si uvijek maksimalno motiviran. Respekt prema klubu i momčadi Lokomotivi postoji, ali strah nikako. Vjerujem u svoje igrače i opet ću se usuditi reći da smo uvijek kad doma igramo barem za 1% u prednosti protiv ostalih ekipa. Kada sam bio u Lokomotivi nikad mi nije bilo ugodno dolaziti na gostovanje u Koprivnicu, a to se mora nastaviti i dalje da tako razmišlja svaka momčad koja nam dolazi", ističe trener Tomislav Ivković.

Naravno, određeni prostor za napredak uvijek postoji, a Ivković kaže kako momčad još uvijek nije dostigla punu formu.

"Imamo kvalitetu, na 70% smo od svojih mogućnosti jer imamo igrača koji još uvijek nisu dostigli punu formu zbog kasnijeg dolaska, ali smo sve bliže i bliže formi i igri kojoj pretendiramo. Da imamo što bolji posjed i da tražimo dubinu. U nedjelju nas čeka prava utakmica i vidjet ćemo ‘tko je veći frajer’ od ove dvije ekipe. Teren će biti odličan tako da je sve na igračima koji će odlučiti utakmicu."

Ivković u nedjelju neće moći računati na nekolicinu igrača. Ozlijeđeni su Goda, Zirdum i Doležal, a pod upitnikom za nastup je i Vidović.

"Najzadovoljniji sam s direktorom Šimunovićem. Doveo mi je igrače koje sam htio i doveo me u situaciju da mirno spavam i kada imam sve igrače na raspolaganju i kada ima izostanaka. Nevažno je tko igra jer me pojedinac kao pojedinac ne zanima. Pojedinac je produkt ekipe i ekipa ga izbacuje u prvi plan, a ne obrnuto. Kod mene nema razlike među igračima. Nema domaćih, stranih, starih, mladih. Igraju najbolji."

Dobra atmosfera unutar momčadi jako se dobro osjeti, ističe Ivković koji je usporedio radu u koprivničkom prvoligašu i u Lokomotivi.

"Zadovoljan sam zaista dobrom atmosferom među igračima. To se osjeti, to se vidi na svakom koraku. Bitno je da uđemo u seriju pozitivnih rezultata jer će to podići i atmosferu, ali i kvalitetu. Drago mi je da je vidljiva ideja kojoj težimo u igri, a kako će se dizati forma igrača tako će ona biti i sve vidljivija."

"Uspoređujući rad u Slavenu i Lokomotivi moramo priznati da je vrlo slično. Naišao sam na sposobne i motivirane ljude, a razlika je u publici. Vidim da, kako se dižu rezultati i kvaliteta igre, se vraća i publika polako, a to nam je svima cilj – rezultatima i igrom vratiti ljude na stadion. Uvjeren sam da ćemo to i napraviti – zaključio je Tomislav Ivković za službene stranice kluba."

NK Slaven Belupo

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!