Košarka

Dwyane Wade igra posljednju sezonu: "Najteža odluka koju sam ikada donio"

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.09.2018.
Dwyane Wade igra posljednju sezonu: "Najteža odluka koju sam ikada donio"
Foto: EPA

Dwyane Wade odigrat će svoju zadnju sezonu u karijeri. Još početkom ljeta najavio je takav kraj, a sada ga je i potvrdio. Oprostit će se u dresu Miami Heata...

Još je jedna sezona ostala u nogama Dwyanea Wadea. Bit će ovo sezona u kojoj će posljednji put biti na terenima i odradit će je u dresu Miami Heata, baš kako je i htio za oproštaj.

Početkom ljeta spominjalo se kako bi Wade mogao u Lakerse, pa u Kinu, ali on je jasno poručio - Miami je jedina opcija. Bilo je samo pitanje hoće li se vratiti na teren i nadolazeću sezonu ili je to to. Noćas je potvrdio kako u nogama ima još jednu sezonu i nakon toga odlazi u mirovinu.

"Ovo je najteža odluka koju sam ikada donio, ali to je ujedno i jedna od najboljih odluka koje sam donio. Biti u poziciji u kojoj sam, imati ovakvu karijeru, mogu se samo nasmiješiti", rekao je Wade.

Wade je ostavio veliki trag u Miamiju gdje je definitivno jedan od najboljih i najznačajnijih igrača u povijesti franšize, a kratko vrijeme proveo je u Chicagu i Clevelandu prije nego se prošle sezone vratio u Miami.

"Pozivam vas da mi se priključite u mom posljednjem plesu, u posljednjoj sezoni. To je to. Ovoj igri dao sam sve od sebe, sretan sam zbog toga, tako će biti još jednu sezonu", dodao je Wade.

Miami je Wadea doveo u ligu 2003. godine kada ga je izabrao kao petog na NBA draftu, u Heatu je proveo 13 sezona te predvodi franšizu po broju utakmica, poena, asistencija i ukradenih loptu. Jedan je od devetorice igrača u povijesti lige koji je prebacio 20 tisuća poena, 5000 asistencija, 4000 skokova i 1500 ukradenih lopti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!